Creix l’ocupació un 4% en tres mesos a L'Hospitalet i el Baix Llobregat

Imprimeix

El número d'empreses ubicades al territori es redueix per primera vegada des que va finalitzar la recessió, concretament en 207 empreses

El darrer Informe  de Conjuntura Econòmica del Fòrum Empresarial del Llobregat, que analitza el quart trimestre del 2017, destaca com continua creixent el mercat immobiliari i analitza les dades d'ocupació, que també segueix a l'alça. L'informe inclou també dos requadres que analitzen, respectivament, la importància de les seus socials de les empreses, i el futur i l'impacte de l'Aeroport de Barcelona–el Prat.

La campanya estiuenca ha permès un increment de l'ocupació de més de quinze mil persones en tan sols tres mesos, arribant-se a la xifra de més de 400 mil persones ocupades a L'Hospitalet i la comarca del Baix Llobregat. En els nou primers mesos de l'any 2017 es va experimentar un increment net de 16.406 persones ocupades més. Sorprenentment, l'acabament de la temporada no va dur un increment de la destrucció d'ocupació, donant-nos una idea que al territori la influència del turisme de sol i platja no és el més important. Amb les visites induïdes per la Fira de Barcelona i la proximitat a la ciutat de Barcelona amb visites culturals tot l'any, es pot parlar d'un sector econòmic diversificat i desestacionalitzat.

Ocupació

Mirant en detall les dades, es pot comprovar que hi ha municipis amb uns increments espectaculars de més del 30 per cent (en només nou mesos) com Sant Feliu de Llobregat (+38,54%) i Castellví de Rosanes (+31,48%). Per contra, també trobem municipis on l'evolució de l'ocupació no ha estat tan bona. Esplugues de Llobregat baixa un 2,1% i menys 406 persones ocupades.

joviat projecte bufet

En termes absoluts, cinc municipis van tenir increments de població ocupada superiors al miler de persones dins el nostre àmbit d'interès. Aquests municipis van ser: Sant Feliu de Llobregat (ja comentat), L'Hospitalet de Llobregat (+4.003 persones), El Prat de Llobregat (+2.729), Castelldefels (+1.348) i Cornellà de Llobregat (+1.293).

L'evolució futura dependrà de l'evolució econòmica general i de l'estabilitat política en particular. Encara que, tal com es veu en els indicadors avançats de l'economia, dintre de sis a nou mesos començarem a veure les conseqüències dels esdeveniments polítics de la passada tardor.

Redacció / Fotos: Arxiu