El Consell Comarcal enceta el nou programa Enfeina’t

Imprimeix

S’adreça a persones aturades de llarga durada, que estiguin inscrites a les oficines de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i que portin un mínim de 12 mesos inscrites

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha donat inici al nou programa Enfeina’t. Aquest és un projecte que facilita la pràctica laboral i l’adquisició d’experiència de persones en situació d’atur mitjançant la seva contractació laboral. A més de l’adquisició de l’experiència laboral, aquestes persones també tindran un acompanyament que els facilitarà instruments per assolir la seva inserció laboral.

El programa s’adreça a persones aturades de llarga durada, que estiguin inscrites a les oficines de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i que portin un mínim de 12 mesos inscrites, continuats o no, dins d’un període de 18 mesos.

Mitjançant les contractacions laborals que realitzarà el Consell Comarcal del Baix Llobregat es posaran en marxa projectes comarcals en els àmbits de:

  1. Medi ambient, energies i sostenibilitat.
  2. Serveis a la comunitat.
  3. Educació.
  4. Tecnologies de la informació i la comunicació.
  5. Manteniment urbà i manteniment i reparació d’instal·lacions i habitatges.
  6. Serveis de proximitat i atenció a les persones.

Aquestes contractacions laborals tindran una durada de 6, 9 o 12 mesos en funció del servei a desenvolupar. I les persones contractades tindran una persona tècnica de referència que tindrà com a missió assolir una millor adaptació al lloc de treball i un reforç competencial durant la contractació laboral per al posterior retorn al mercat laboral.

enfeinat 2

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha rebut una subvenció per a la realització del projecte de 543.443,96 euros amb els quals podrà contractar un total de 19 persones.

Aquestes hauran d’estar empadronades en algun dels municipis següents: Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat o Vallirana.

El projecte Enfeina’t està promogut pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i està finançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social a càrrec de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí