Front comú per consolidar el progrés econòmic i social comarcal

Imprimeix

AEBALL, PIMEC, CCOO i UGT han presentat un Manifest amb un seguit de consideracions i compromisos davant els actuals moments d'incertesa

L'AEBALL, Associació Empresarial de L'Hospitalet i Baix Llobregat, CCOO, UGT i PIMEC, han presentat aquest matí a Sant Feliu de Llobregat un manifest conjunt amb un seguit de consideracions i compromisos per afavorir la consolidació del progrés econòmic i social al Baix Llobregat, davant els actuals moments d'incertesa. 

manifestcomarcal 2

Els representants dels agents que han intervingut han estat M. Rosa Fiol, Directora General d'AEBALL, Josep M. Romero, Secretari General de CCOO Baix Llobregat, Carlos de Pablo, Secretari Comarcal d'UGT Baix Llobregat i Ramon Pons, President de PIMEC Baix Llobregat–L'Hospitalet. L'acte s'ha celebrat a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i el seu president, Josep Perpinyà, ha donat la benvinguda.

Durant l'acte, cada representant ha exposat i defensat els motius i valors de creació del Manifest. Per la seva part, M. Rosa Fiol, Director General d'AEBALL, ha declarat  que la crisi econòmica “va suposar la destrucció de més de 5.000 empreses. Ara, davant d'aquesta situació sociopolítica, tenim la responsabilitat d'actuar. Tots els agents lluitarem perquè la nostra comarca minimitzi els problemes i la sensació d'incertesa. Quan les empreses van bé, tots anem bé. Tenim el costum en aquesta comarca de dialogar, acordar, consensuar i trobar un punt mig pel bé de la societat, de les empreses i dels treballadors del Baix Llobregat i L'Hospitalet."

Manifest

El manifest reivindica el paper del Baix Llobregat com a territori d'acollida, d'inclusió i de cohesió social en la diversitat. És la tercera comarca de Catalunya que aporta un 11% del seu PIB total. El seu teixit empresarial ja compta amb més 21.840 empreses registrades, de les quals un 74% són microempreses amb menys de cinc persones treballadores. El Baix Llobregat, compta en definitiva, amb una economia sòlida i diversificada amb un futur prometedor si el marc en el qual aquest es desenvolupa és adequat.

manifest comarcal 3

Segons el manifest, la situació actual d'incertesa afecta el desenvolupament econòmic i social del Baix Llobregat, i per tenir el desenvolupament econòmic adequat i garantir la recuperació econòmica al país necessitem confiança i estabilitat que garanteixin les inversions, la producció i el treball estable i amb valor afegit.

Les entitats fan una crida al diàleg i a la negociació, a la prudència i la ponderació, a la responsabilitat social per contribuir a la construcció del clima necessari de confiança, que faciliti el desenvolupament de les diferents activitats econòmiques i la consolidació del creixement econòmic i el progrés social al Baix Llobregat.

Els agents socials aporten confiança en el teixit econòmic i empresarial, i actuen des de la responsabilitat i la màxima transparència.

Redacció / Fotos: AEBALL-CCOO