L’empresa Roca renovarà la seva àrea industrial al Baix Llobregat

Imprimeix

L'objectiu és modernitzar el recinte, construir nous laboratoris i centres de recerca i impulsar un parc empresarial i d'innovació

L'empresa Roca ha presentat als ajuntaments de Gavà i Viladecans l'avantprojecte per renovar la seva àrea industrial al Baix Llobregat. La proposta, permetrà traslladar-hi la seu corporativa mundial, actualment ubicada a Barcelona, i modernitzar el centre que l'empresa té en aquesta comarca. Així, s'hi construiran els nous 'headquarters', 'showroom', laboratoris, i centres de recerca i formació; es crearà una nova àrea de centralitat metropolitana, amb nous espais d'ús públic i d'activitat terciària; i s'impulsarà un parc empresarial i d'innovació, especialitzat en la construcció sostenible. El projecte seguirà ara el procés d'anàlisi, valoració i tramitació urbanística en aquests dos ajuntaments, amb els quals l'empresa ha treballat d'acord amb un protocol signat l'any 2014.

Els ajuntaments de Gavà i Viladecans han rebut amb satisfacció el document que segons l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, suposa "un pas endavant molt rellevant en un projecte de gran importància per a la ciutat, i també per a l'entorn metropolità i el conjunt del país". Sánchez ha considerat que la iniciativa "reforçarà el posicionament econòmic de Gavà i beneficiarà la ciutat en termes socials i urbans". Així, ha indicat que la proposta comportarà la dotació d'habitatge assequible, la relocalització del barri de la Barceloneta, la creació de nous espais per a equipaments, la renovació de l'espai públic i la millora de la mobilitat de l'entorn i de la connexió entre el nucli urbà i el parc industrial."Hem col·laborat en l'elaboració d'aquesta proposta i seguirem treballant perquè es compleixin els objectius i les expectatives que la ciutat ha dipositat. Ho farem des del diàleg, la informació i buscant el màxim acord possible amb el teixit social i veïnal i amb els grups polítics municipals", ha afegit.

roca 041017

Per la seva banda, Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, ha destacat la importància de l'empresa Roca per aquest municipi "no només per la gran extensió de terreny industrial que ocupa, sinó per la relació històrica i sentimental mantinguda, fins al punt que el desenvolupament de Viladecans no s'entendria sense l'existència de l'empresa". Ruiz ha assenyalat que els tècnics municipals han col·laborat en la redacció del projecte i ha dit que seguiran treballant per acabar una proposta "plenament satisfactòria per a la ciutat". En aquest sentit ha dit que a banda de modernitzar la seva planta original, la companyia també contempla una transformació de l'espai, que millorarà la relació de la trama urbana de Viladecans amb el Polígon Centre i els barris de Ponent. L’alcalde ha destacat el consens entre empresa i sindicats en favor del projecte. "Han quedat enrere aquests temps en què s'especulava amb el tancament del recinte", comenta Ruiz que diu que "s'ha passat de parlar d'expedients de regulació d'ocupació fa només 8 anys, al fet que l'empresa garanteixi el manteniment dels llocs de treball i el creixement de l'activitat a la planta Gavà-Viladecans".

Roca va néixer a Gavà l'any 1917 i actualment l'espai que ocupa en els terrenys de Gavà-Viladecans arriba als 273.000 metres quadrats.

Redacció / Fotos: Arxiu