Presenten un ERO a una fundació d’inserció laboral de discapacitats

Imprimeix
Entre les 12 persones que perdran la seva feina figuren també els monitors de les persones amb risc d’exclusió La Fundació per la Inserció Laboral (FIL), dediacada a l’àmbit social al nor del Baix Llobregat, està amenaçada per la crisi després d’haver presentat un expediente de regulació d’ocupació (ERO) de rescissió de contractes.

Del total de 116 treballadors, l’ERO afecta de moment a dotze: persones amb un cert grau de discapacitat i en risc d’exclusió social, però també als seus monitors, segons han explicat aquest dimecres fonts del sindicat UGT.

Al Baix Llobregat nord

El FIL està integrat pels ajuntaments d’Esparreguera, Olesa de Montserrat, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Collbató. Aquests consistoris són a més els principals clients d’aquesta fundació que treballa als municipis del nord de la comarca.

El 51% de la feina que realitzen els treballadors (reciclatge o fusteria, entre d'altres) és per als ajuntaments, mentre que el 49% restant és a per a empreses privades.

Fonts del sindicat UGT han denunciat que la situació del FIL es podria veure agreujada “per la intenció del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de disminuir les subvencions del salari mínim interprofessional a les persones discapacitades insertades, que actualment és del 75% i que vol passar al 50% a partir del 2012”.

UGT exigeix un nou pla de viabilitat per a la fundació privada.

Redacció | Foto:  Baiximágenes