Lidl convertirà els ‘Tres Molinos’ en un gran supermercat

Imprimeix

L’empresa invertirà 7,5 milions d’euros, tindrà 1.500 metres quadrats i obrirà l’any vinent respectant els elements més tradicionals i simbòlics del mític restaurant

Set anys després del seu tancament, els terrenys del mític restaurant els ‘Tres Molinos’ d’Esplugues de Llobregat acolliran l’any vinent un nou supermercat de la cadena alemanya Lidl que hi invertirà 7,5 milions d’euros. El nou centre, de quatre plantes, 1.500 metres quadrats i que donarà feina a una trentena de persones, mantindrà el caràcter emblemàtic de l’espai respectant els seus elements més tradicionals i icònics. D’aquesta manera, l’establiment s’integrarà amb els tres molins ja existents, conservarà els murs de la façana que donen a la Ronda de Dalt i tindrà un mirador cap a la ciutat de Barcelona.

DDUNHbrW0AIfds1

Durant l’acte simbòlic de col·locació de la primera pedra que s’ha fet aquest dimarts al matí, el director regional d’Expansió i Immobles de Lidl a Catalunya, Albert Lavín, ha destacat que serà un “repte” construir una botiga que estigui a l’alçada d’un espai tan emblemàtic i familiar que durant dècades ha estat testimoni de les celebracions de diferents generacions. Volem que sigui la botiga on provem conceptes nous, tant a nivell de tecnologia com de vendes, per això diem que és un centre futurista, perquè serà el nostre showroom de coses noves.”

La nova botiga, la més futurista i moderna de Lidl a Catalunya, comptarà amb quatre plantes, 150 places d’aparcament, una superfície de més de 1.500 metres quadrats i diverses mesures d’estalvi energètic per assegurar l’eficiència de l’edifici.

image preview

image large

L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha destacat que, a banda de crear ocupació i dotar de serveis el barri de Finestrelles, el projecte suposa un altre benefici per a la ciutat, ja que es guanyarà una nova zona verda al barri del Gall, que executarà Lidl -tal com preveu el planejament aprovat- per poder fer aquesta activitat comercial als Tres Molinos. “La propera obertura del centre de Lidl va en la línia del Pacte per la reactivació econòmica i la creació d’ocupació de qualitat d’Esplugues, que vam aprovar per unanimitat a l’Ajuntament i vam signar amb els agents socials i econòmics de la ciutat i de la comarca del Baix Llobregat”, va afegir.

La seva història

La història dels tres molins que avui presideixen aquest singular espai es remunta a l’any 1961 quan es van construir en uns terrenys que durant els anys cinquanta s’havien destinat a la celebració de festes. Poc temps després, l’empresa Explotaciones Gastronómicas S.A. va decidir obrir un restaurant amb un aire especial i va encarregar el projecte a l’arquitecte Climent Maynés que va decidir convertir la torre cilíndrica que hi havia en un molí i construir-ne dos més d’iguals.

L’any 1984, l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat va declarar els molins com a Bé Cultural en considerar-los un element atípic i singular del perfil de la ciutat. L’any 2011, el restaurant va tancar les seves portes i, després d’un intent fracassat de reconvertir-ho en discoteca, l’edifici va quedar sense activitat i va anar deteriorant-se fins al moment actual.

Redacció / Fotos: Lidl-Aj. Esplugues