Els patrons de l'antiga FIL formalitzen el conveni amb la Fundació Àuria

Imprimeix

Amb la signatura davant de notari n'asseguren la continuïtat i la dels seus treballadors molts són persones amb discapacitat

Els alcaldes patrons de l’antiga Fundació d’Inserció Laboral (FIL) va signar davant de notari el canvi de gestió a la Fundació Privada per a la Inclusió Laboral Àuria que assegura la continuïtat de la Fundació i dels seus treballadors.

L’alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon, i els alcaldes dels municipis que formen part del Patronat de la Fundació d’Inserció Laboral (Esparreguera, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Collbató) van formalitzar  el canvi de gestió a la Fundació Privada per la Inclusió Laboral Àuria, assegurant així el manteniment de tots els drets i obligacions laborals que tenia l’anterior empresa i per tant, la continuïtat laboral dels treballadors.

La nova fundació que en portarà la gestió també és una entitat sense ànim de lucre que té per a objecte oferir oportunitats de treball a persones en situació o risc d’exclusió social i laboral, procedents prioritàriament de la zona del Baix Llobregat Nord. La subrogació comporta que els contractes de treball no s’extingeixen i que la nova Fundació assumeix la mateixa posició contractual que tenia l’anterior.

Els alcaldes que formen part del Patronat de la Fundació van mantenir reunions periòdiques per tal per assegurar la continuïtat d’aquesta fundació que, ubicada a Esparreguera, acull treballadors de tots aquests municipis. Ja fa més d’un any i mig que els alcaldes i alcaldesses dels cinc municipis implicats en el projecte realitzen reunions de treball periòdiques amb l’objectiu d’assegurar la seva viabilitat de futur i garantir la continuïtat dels llocs de treball del centenar de persones que hi treballen, més 80 de les quals són persones amb discapacitat.

Redacció / Foto: Aj. Olesa