Es lliuren els premis del projecte Talent Factory

Imprimeix

Un auricular sense fils per rebre notificacions de mòbil va guanyar el primer premi del projecte de foment de l’emprenedoria promogut pels Ajuntaments de Gavà i Viladecans

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i la tinenta d’alcalde de Presidència i regidora d’Educació de l’Ajuntament de Viladecans, Gisela Navarro, van lliurar a l’Espai Maragall de Gavà els premis del projecte Talent Factory, una iniciativa impulsada pels dos ajuntaments que té l'objectiu de fomentar entre els estudiants els valors de l'emprenedoria amb la col·laboració de l'empresariat d'ambdues ciutats.

El projecte guanyador d'una estada de cinc dies a Silicon Valley ha estat Sonolife, presentat per dos alumnes de 1r de Batxillerat del col·legi Sant Gabriel de Viladecans, Pau Cuesta i Carla Martín. Es tracta d’un auricular sense fils per rebre notificacions del mòbil, un aparell que segons han explicat els mateixos joves “sorgeix de la necessitat de la gent gran i/o persones amb Alzheimer i altres demències de rebre informacions o recordatoris”. Aquest auricular intel·ligent reprodueix missatges, prèviament programats o instantanis, per part dels seus familiars. El dispositiu incorpora un mòdul de Bluetooth i connexió a internet.

Altres premis

A la gala final, s'han lliurat dos segons premis, que han estat pels projectes Home Bag, de l'acadèmia Núria de Gavà, consistent en una motxilla-llit per a persones sense sostre, i AININ, un dispositiu d'aplicació d'insulina automàtica presentat per alumnes del col·legi Teide de Viladecans.

talent gava factory

També s'han lliurat quatre tercers premis. Aquests van ser pels projectes: Grow & Joy i +Study, tots dos presentats per alumnes del col·legi Santo Ángel de Gavà, que consisteixen en una web de disseny d'un hort virtual-físic i un bloqueig de mòbils paterns, respectivament, així com Eye Adapter i EU-Change, ambdós de l'escola GOAR de Viladecans, que han plantejat un comparador d'escoles europees online per realitzar intercanvis d'estudiants, i un protector de pantalla per a mòbils graduat.

El fundador i CEO de Wallapop

En el decurs de l’acte, el cofundador i CEO de Wallapop, Agus Gómez, va explicar als joves com va néixer el seu projecte empresarial. A la seva ponència, plena d’anècdotes viscudes en els inicis de Wallapo , ha explicat que en les essències d’una idea tot és molt senzill” i ha animat els joves a fer un salt al buit, superar les pors i crear allò que us vingui de gust.”

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans-Aj. Gavà