S’inaugura l’Oficina de Promoció Econòmica del Papiol

Imprimeix

Ja són vint-i-dues les que hi ha al Baix Llobregat que hi treballen

El Papiol ha inaugurat oficialment aquest matí l’Oficina de Promoció Econòmica. Amb la del Papiol, ja són vint-i-dues les oficines del Baix Llobregat que treballen per dinamitzar l’economia d’una comarca de trenta municipis. S’ha presentat com un lloc de serveis que vol ser de referència i on poder compartir experiències i generar sinergies, i que té a veure amb la necessitat de tenir un punt d’atenció a la zona on es troben la majoria de les empreses de la població, el polígon industrial Sud.

Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha felicitat la iniciativa del govern papiolenc, una iniciativa que manifesta una “voluntat d’atendre les necessitats de la comarca per fer front a la reducció de l’atur o millorar la formació professional per a l’ocupació”. “Una voluntat recolzada per les polítiques metropolitanes”, ha afegit. Per la seva banda, l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, ha parlat del Papiol com “un poble amb ganes d’estar present a la comarca” i del significat de la inauguració de l’oficina: “un exemple més d’aquesta dinàmica de fer-nos representatius i de posicionar El Papiol”. Borràs també posat l’accent en la “necessitat que tots els agents implicats en l’economia local hi col·laborin.”

elpapiol ina 2

En funcionament des de l’abril

El departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Papiol ja prestava alguns dels serveis que ofereix ara l’Oficina de Promoció Econòmica del Papiol (OPEP). Ara, l’aposta que fa el govern municipal és destinar-hi més recursos per ampliar-los i millorar-los, de cara a obtenir uns resultats més satisfactoris.

En aquest sentit, Jordi Medina, regidor de Promoció Econòmica del Papiol, ha explicat que fa dos anys que el govern del Papiol treballa en aquest projecte, i que es va començar per “picar, una per una, a les portes de totes les empreses per establir un contacte i iniciar una relació.”

A més de donar serveis a les empreses, l’OPEP, que compta amb un equip de professionals que treballa per a la promoció de l’ocupació, presta tot un seguit de serveis que tenen com a finalitat que els veïns i veïnes del poble que busquen feina puguin trobar-la: assessorament i seguiment individualitzat en el procés de recerca de feina a través d’entrevistes, club de feina setmanal o plans de formació. Des de l’OPEP es gestionen també plans ocupacionals.

Redacció / Foto: alcaldes.ue