Scutum inaugura a Molins de Rei una nova fàbrica

Imprimeix

El fabricant català té la capacitat de produir 10.000 motos elèctriques i 12.000 bateries a l’any

El fabricant català Scutum va inaugurar ahir a Molins de Rei la seva nova factoria amb capacitat per fabricar 10.000 motos elèctriques i 12.000 bateries a l'any duplicant la seva producció actual. La planta, que ha suposat una inversió de 6 milions d'euros i és la primera d'Europa dedicada exclusivament a la fabricació d'aquest tipus de vehicles, donarà feina a 37 persones entre enginyers, tècnics i comercials.

Segons ha explicat el CEO de la companyia, Carlos Sotelo, a l'ACN la nova factoria vol donar resposta al fort increment de les vendes els últims anys. De fet, el fabricant català, líder de vendes a l'Estat amb un 40% de la quota de mercat, va tancar el 2016 amb un increment de les vendes del 255% respecte l'any anterior. Les noves instal·lacions de Molins de Rei substituiran les actuals d'Esplugues de Llobregat que acolliran el departament d'I+D.

scutum 3

Acte, amb l’alcalde

La inauguració de la nova fàbrica d'Scutum, que a partir d'ara passarà a dir-se Silence, la denominació que ja utilitza al mercat internacional, ha comptat amb la presència del seu fundador i CEO, Carlos Sotelo; el Director Gerent de AEDIVE, Arturo Pérez de Lucía; la Directora General d'Indústria de la Generalitat de Catalunya i Consellera Delegada d'ACCIÓ, Núria Betriu; i l'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramón Casals, entre d'altres.

A dia d'avui, el fabricant català té presència a 14 països d'arreu del món com ara França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Països Baixos, Portugal, Mèxic, Austràlia o Tahití, entre d'altres. Un llistat en continu creixement que, segons la companyia, requerirà mà d'obra altament qualificada en els processos de fabricació i desenvolupament en la nova planta de Molins de Rei. La fàbrica, dissenyada amb els seus colors corporatius, verd i blanc, compta amb línies de muntatge i subconjunts, i un punt de control de qualitat amb banc de proves, en el que tècnics i enginyers comproven que els escúters acabats estiguin en perfecte estat per a circular i amb totes les garanties.

scutum 2

A més, disposa d'una zona de muntatge de bateries inèdita a Europa. Les noves instal·lacions també compten amb oficines comercials i de màrqueting, un magatzem de vehicles, un altre d'hermètic per a les cel·les de les bateries, aparcament i una zona exterior de càrrega de vehicles elèctrics.

Redacció / Foto: Scutum