Cornellà posa en marxa una ‘Llançadora d’Ocupació’

Imprimeix

Permetrà als participants buscar feina amb un model col·laboratiu i solidari

L'Ajuntament  de Cornellà de Llobregat posa en marxa aquest any la seva primera ‘Lanzadera d’Ocupació, que formarà a vint persones perquè trobin feina amb un mètode innovador, basat en el model col·laboratiu. El projecte de la Llançadora d’Ocupació a Cornellà neix gràcies a l’acord entre el consistori, la Fundación Santa María la Real, i la Fundación Telefònica, i és finançada pel Fons Social Europeu.

La Llançadora d’Ocupació ofereix sessions individuals i en grup fins a vint persones, amb diferents edats, perfils formatius o trajectòries laborals, que durant cinc mesos es reuniran a l’edifici de Polítiques d'Ocupació de l’Ajuntament de Cornellà, a Can Mercader, per entrenar una recerca de treball innovadora, proactiva, visible i solidària.

lanzadora 2

És a dir, el plantejament és que treballin en equip, que entre ells no imperi la competència, sinó que incorporin la cultura col·laborativa i s'ajudin mútuament per reforçar les seves habilitats. De fet, seguiran una estructura de funcionament similar a les d’una empresa, compartint coneixements i responsabilitats. Un tècnic laboral els acompanyarà i els guiarà durant tot el procés. La finalitat última, òbviament, és que aconsegueixin una ocupació, sigui per compte propi o aliè, gràcies a aquest canvi d'actitud.

Selecció dels participants

Els participants seran seleccionats entre persones pertanyents a diferents col·lectius amb dificultats específiques d'inserció laboral, sense un perfil formatiu concret. Per exemple: aturats de llarga durada, persones sense qualificació o amb qualificació baixa, dones víctimes de violència de gènere, persones que viuen en llars sense ocupació amb fills a càrrec seu, sol·licitants d'asil, reclusos o exreclusos, entre altres. A Cornellà, quinze dels participants seran aturats de menys de 35 anys, i la resta, de qualsevol edat.

El programa es posarà en marxa en les pròximes setmanes, un cop hagin estat seleccionats els integrants. Les persones interessades disposen de fins al 20 d’abril per inscriure’s, acudint al departament de Polítiques d’Ocupació de l’Ajuntament, ubicat a la carretera de l’Hospitalet s/núm. (Parc de Can Mercader), de 9 a 14 hores, o bé a través del formulari que trobaran a http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion. També poden sol·licitar informació addicional als telèfons 93 377 02 12 (ext. 1019) i 93 474 33 99 (ext. 1019).

Redacció / Foto: Aj. Cornellà