Molins de Rei, un dels municipis amb menys risc de pobresa de Catalunya

Imprimeix

La vila baixllobregatina encapçala el rànquing de les poblacions de més de 25.000 habitants, i és 2,7 punts inferior a la mitjana catalana i 22,1% de l’espanyola

Segons l’estudi La pobresa a Espanya poble a poble, elaborat per l’empresa Ais Group a partir de la informació de l’Instituto Nacional d’Estadística i diversos indicadors sociodemogràfics i econòmics, Molins de Rei és el municipi català de més de 25.000 habitants amb el risc de pobresa més baix. L’informe pren de mostra les poblacions catalanes amb més de 25.000 habitants i calcula la taxa de població en risc de pobresa.

Amb l’11,1%, Molins de Rei registra la taxa més baixa de població en risc de pobresa de Catalunya, seguit de Barberà del Vallès, Cerdanyola de Vallès i Sant Cugat del Vallès, amb un 12%. La ciutat de Barcelona té un índex del 13%. Si ho comparem amb les ciutats de 25.000 habitants, després de Molins de Rei se situaria Santa Perpètua de la Moguda, situada en la 22ena posició i Pineda de Mar en la 40ena posició. El percentatge a la vila és 2’7 punts inferior a la mitjana catalana i la meitat que la mitjana espanyola, situada en el 22,1%.

Per calcular el risc de pobresa, l’estudi realitzat amb dades del 2015, calcula les llars unipersonals amb ingressos inferiors a 8.011€ l’any i les formades per 2 adults i dos nens amb ingressos per sota de 16.823€ l’any.

Un dels municipis amb menys atur

Aquestes dades no són fruit de la casualitat i cal vincular-les a la taxa d’atur. En aquest sentit, la vila encapçala la llista dels municipis de més de 20.000 habitants que més han reduït l’atur a Catalunya en els darrers anys. Mesures que afavoreixen la creació d’ocupació com l’arribada de la fibra òptica als polígons industrials, la creació del Consell de Seguiment de la Crisi, l’entrada en servei del punt PAE, que permet crear una empresa en 48 hores, els ajuts a emprenedors o el plans d’ocupació contribueixen també a reduir el risc de pobresa a la vila.

Redacció / Foto: Arxiu