L’ocupació hotelera a la comarca augmenta el quart trimestre de 2016

Imprimeix

En els hotels va ser del 66,3% i en apartaments, del 57,2%

Segons les dades publicades per l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat, l'ocupació hotelera del quart trimestre de 2016 és del 66,3% a hotels i del 57,2% a apartaments a la comarca. Axí, augmenta respecte el quart trimestre de 2015 però disminueix respecte el trimestre anterior. Es registra l'ocupació hotelera del trimestre més elevada dels darrers vuit anys.

Vacances és el principal motiu d'estada en apartaments i negocis en hotels del Baix Llobregat. Els establiments de categoria inferior i els ubicats a la zona Delta són on negocis ha tingut major pes en les estàncies del trimestre.

El principal canal de reserva ha estat el directe (42% del total de reserves en hotels) i el del propi establiment (52% del total de reserves en apartaments). Els clients individuals romanen com el principal segment de l'ocupació hotelera (el 68%) i dels apartaments (93%).

El preu mitjà d'una habitació doble als hotels de la comarca ha estat de 61,6€. Les tarifes disminueixen tant respecte el trimestre anterior però disminueixen respecte el mateix trimestre de l'any anterior.

Augmenta el motiu d’estada per negocis i reunions amb amics i familiars respecte el trimestre anterior i augmenta salut i negocis respecte el quart trimestre de 2015. El motiu d’estada que ha tingut més impacte en l’ocupació dels apartaments ha estat vacances, seguit dels negocis i reunions familiars o d'amics.

El quart trimestre de l'any es caracteritza pel predomini del client estranger en apartaments i espanyol en hotels. Augmenta el pes dels clients anglesos, estatunidencs i italians en els apartaments del Baix Llobregat. En els hotels, els clients alemanys, escandinaus i xinesos augmenten el seu pes en el conjunt de clients estrangers. Els clients procedents de Catalunya i Galícia són els que més augmenten en els clients nacionals dels apartaments, en els hotels són els gallecs i aragonesos.

L'ocupació observada supera a l'ocupació prevista. El principal indicador del clima empresarial del sector hosteler (restauració i allotjament, principalment), la marxa del negoci, continua presentant valors positius.

Final del formulario

Redacció / Foto: AC Hotel Gavà Mar