AEBALL i UPMBALL van oferir 4.500 hores de formació bonificada el 2016

Imprimeix

Es van impartir 110 cursos, amb 160 empreses participants, un 36% més que l'any 2015, amb 350 alumnes

L'Associació Empresarial de l'Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i la Unió Patronal Metal·lúrgica de L'Hospitalet i Baix Llobregat (UPMBALL) van oferir al llarg del 2016 un total de 4.500 hores de formació bonificable per als treballadors de les empreses associades. Aquestes hores es van distribuir en 110 cursos diferents, van beneficiar 350 alumnes de 160 empreses associades i van comptar amb la col·laboració d'una trentena de centres de formació i experts en les diferents disciplines. Aquestes xifres suposen un augment respecte al tancament de 2015 i són fruit de la tasca constant de les entitats per promoure la formació continua a les empreses.

El comerç exterior i els idiomes (sobretot anglès, francès i alemany), disciplines relacionades i fonamentals per al perfil d'empreses de la zona, van representar un 50 per cent de l'oferta formativa del 2016, en augment també en referència a 2015. Altres àrees que estan veient créixer l'interès de les empreses de la zona i que s'han potenciat són les habilitats i gestió i la comunicació i el màrqueting.

De la mà d'empreses associades a AEBALL i UPMBALL, s'ofereix formació especialitzada en diferents àrees. La relacionada amb eficiència energètica, seguretat i reglaments, qualitat i medi ambient es realitza en col·laboració amb TÜV Rheinland, l'àrea tècnica (control numèric, automatismes, neumàtica, etc.) i de millora continua amb FESTO i l'àrea de prevenció de riscs laborals amb REMELCAT.

La programació de cursos es renova contínuament adaptant els continguts a les necessitats de les empreses i de l'evolució del mercat de treball quant a tendències, innovació, actualitzacions normatives i de maquinària, sense deixar de tenir en compte les formacions que capaciten per l'adquisició d'habilitats i comunicació, aspectes claus per l'adaptació dels professionals a entorns canviants i competitius.

El 2017, en marxa

Amb la programació del primer trimestre de 2017 ja en marxa, AEBALL i UPMBALL han incorporat novetats en les àrees de comunicació, normatives de qualitat, medi ambient i seguretat, i en l'àrea financera amb un seguit de cursos adreçats a millorar la gestió financera i de tresoreria per directius no financers. També l'àrea de formació en comerç internacional incorpora formacions intensives i pràctiques, entre les quals destaquen: les 50 webs imprescindibles en Comerç Internacional, Licitacions Internacionals i el Nou Codi Duaner.

Amb tots aquests continguts són 60 els cursos programats per al primer trimestre de l'any als que s'ha de sumar l'oferta de formació Online amb una oferta de més de 100 cursos de totes les àrees, incloent-hi la tècnica principalment del sector del metall, per donar resposta a les necessitats de les empreses associades d'aquest sector.

En paral·lel a la formació bonificada, comptant amb el finançament del Consorci per a la Formació Continua de Catalunya, AEBALL i UPMBALL van oferir també durant el 2016 formació subvencionada, un total de 25 cursos per a 260 alumnes en àrees generals (idiomes, habilitats, xarxes socials en entorns professionals, etc.) i també en àrees específiques (manteniment, automatismes, soldadura, etc.). Pel 2017 les empreses de L'Hospitalet i del Baix Llobregat podran gaudir novament de formació subvencionada en els àmbits d'habilitats, idiomes, Màrqueting digital, operació de carretons elevadors, etc. La formació s'iniciarà a partir del mes de febrer.

Redacció / Foto: AEBALL