L’Ajuntament de Sant Vicenç reclamarà finançament pel barri de Sant Josep

Imprimeix

Una delegació del consistori viatjarà a Madrid per reunir-se amb el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, que servirà per aclarir per què no s’ha admès el projecte presentat a la primera convocatòria del Fons de Desenvolupament Regional Europeu

Una delegació de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, encapçalada per l'alcaldessa, Maite Aymerich, viatjarà a Madrid per reunir-se amb el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. Acompanyaran a l’alcaldessa la segona Tinenta d’Alcalde, Georgina González i el portaveu del Govern, Arnau Mata. La trobada serà concretament amb la direcció general de Fons Comunitaris i tindrà per objectiu aclarir el motiu de la no admissió del projecte presentat per l'Ajuntament a la primera convocatòria del Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER) de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integral (DUSI).

El projecte presentat per l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts pretenia regenerar urbanísticament el barri de Sant Josep, facilitant la cohesió interna i externa del barri, millorant la mobilitat i l'espai públic del barri, i consistia en una inversió de 5 milions d'euros, a suportar al 50% entre l'Ajuntament i el FEDER.

Segona convocatòria

L'equip de govern municipal té previst presentar candidatura a la segona convocatòria, ja oberta, amb un projecte que aconsegueixi aquest cop ser admès. D’aquesta manera, l'Ajuntament recull l'oferiment del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública d'ajudar a aquells municipis que hagin quedat fora de la concessió d'aquest fons a millorar els seus projectes de cara a la segona convocatòria.

L'equip de govern no vol renunciar al finançament supramunicipal, per això el portaveu del govern, Arnau Mata, ha declarat: “Considerem que aquest projecte és un revulsiu indispensable per al barri de Sant Josep; som conscients que serà difícil, atès que a Catalunya li corresponen només 14 milions d'euros en la segona convocatòria d'aquesta línia dels FEDER, però l’Ajuntament està disposat a esgotar totes les vies per tal d'aconseguir-ho.”

Redacció / Foto: Arxiu