Sant Boi perfila una estratègia global per a la seva economia

Imprimeix

Es presenta a l’escola de negocis IESE la diagnosi inicial del Pla estràtegic de política econòmica per a la ciutat baixllobregatina

L'escola de negocis IESE va acollir la diagnosi inicial del Pla estratègic de la política econòmica de Sant Boi de Llobregat. L'acte ha comptat amb la presència de 60 persones, principalment representants del sector empresarial local. En la presentació de l'acte, el tinent d'alcaldia de Territori i Desenvolupament Econòmic, José Ángel Carcelén, ha explicat que l'Ajuntament de Sant Boi té la "voluntat d'articular una estratègia econòmica global de ciutat que orienti les seves polítiques en una única direcció" i faciliti l'obtenció de fonts de finançament per dur-les a terme. Aquesta estratègia es dissenyarà i es durà a terme col·lectivament, en col·laboració amb el sector privat i amb la resta d'institucions públiques. També ha afirmat que l'estratègia global de la política econòmica es fonamentarà en l'elaboració i el desenvolupament de quatre plans específics: el Pla de Comerç 2020, el Pla estratègic de la política industrial, el Pla de promoció turística i el Pla d'ocupació i formació ocupacional. D’altra banda, el director acadèmic del PPP for Cities d’IESE, Joan Enric Ricart, ha assenyalat que "estem en el segle de les ciutats" i que "els models de negoci de l'economia col·laborativa ens han fet redescobrir la comunitat". En la seva opinió, "cal crear el futur de les ciutats conjuntament", sumant esforços del sector privat i el sector públic.

Quatre objectius

L'Ajuntament ha encarregat al Public Private Sector Research Center d'IESE l'elaboració del Pla estratègic de la política econòmica de Sant Boi. El gerent d'aquest organisme, Miquel Rodríguez, ha presentat la diagnosi. Entre juliol i octubre s'han fet entrevistes a representants d'una vintena d'empreses i institucions amb presència al territori. Quatre grans objectius sintetitzen els resultats de la diagnosi: crear sinergies entre el sector públic i el sector privat i entre empreses privades; enfortir les aliances amb altres territoris; reforçar els equips tècnics municipals destinats a la política econòmica i incrementar el posicionament exterior de la ciutat. Miquel Rodríguez ha explicat que algunes de les principals fortaleses de l'economia santboiana són comptar amb una privilegiada ubicació estratègica i tenir un teixit empresarial important (especialment en els àmbits sociosanitari i de la salut mental, de la logística i els concessionaris de cotxes), una gran tradició d'economia social i cooperativa i una àmplia oferta de formació professional. També ha assenyalat debilitats com ara l'antiguitat i la manca d'espai lliure als polígons industrials o l'atomització dels agents econòmics i la diversitat de les seves necessitats.

L'acte ha finalitzat amb una taula rodona en què han participat el tinent d'alcaldia José Ángel Carcelén; el director acadèmic de PPP for Cities, Joan Enric Ricart; el conseller delegat de Laboratoris Ordesa, Joan Permanyer; el president de Sant Boi Motor, Vicenç Muñoz, i el president de Sant Boi Empresarial, Francesc Giménez.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi