Els comerciants de viladecans protestaran per l’obertura de l’outlet

Imprimeix

La Xarxa Comercial ha programat una festa el proper 27 d’octubre amb un seguit d’activitats al carrer Sant Joan

El comerç de Viladecans vol fer palès, en un comunicat de premsa, el seu malestar davant “l’enèsima apertura d’un centre comercial al nostre municipi” i està decidit a “reivindicar el model comercial català i els seus valors”.

És per això que des de la Xarxa Comercial de Viladecans, s’ha programat una sèrie d’actuacions per a difondre els valors del comerç i reivindicar la seva defensa davant les administracions públiques. Així, el proper 27 d’octubre ha organitzat una Festa del Comerç amb el lema: El petit comerç és l’essència del poble, vine a donar-nos suport!

En aquest acte hi ha previst la realització de diferents accions realitzades pel comerç de la ciutat amb el final de la lectura del manifest amb el mateix títol. A més, la Xarxa ha creat el web www.botiguesdeviladecans.cat per signar el manifest a través de la plataforma change.org. El programa del dia serà el següent:

18.00h Cursa de nadons 1a Cursa Baby Aby Run “si no pots córrer gateja”. Inscripcions a base: Castelló esports

18.45h Espectacle de titelles L'Allau el terrible, d'Inma Gonzalez

19.30h Presentació del llibre Els dies sense glòria, de la Sílvia Alcàntara

20.30h Lectura del Manifest i brindis per "Llarga vida als carrers i botigues de Viladecans" a càrrec de comerciants de la ciutat

MANIFEST

El petit comerç de Viladecans és l’essència del poble

El comerç de la teva ciutat és el que posa i treu els carrers cada dia, qui il·lumina i dóna vida els carrers amb els seus aparadors, el comerç són la Maria, el Joan, la Glòria, són amics, confessors i consellers.

El comerç de Viladecans i del Baix Llobregat volem dir prou, som una comarca motor del nostre país, una comarca treballadora i que actualment som la comarca amb més metres quadrats de centres comercials per habitant del país.

No estem en contra d'un centre comercial, estem en contra de tots, creiem en el model comercial català de tota la vida, on els pobles amb comerç són pobles vius, no volem que la nostra vila es converteixi en una ciutat dormitori, volem una vila maca, neta i ben il·luminada, on passejar sigui un plaer, on poder VIURE.

És per això que els valedors d'aquest manifest volem demanar a les institucions el següent:

- La nova llei de comerç protegeixi el petit comerç i limiti el nombre de centres comercials al territori.

- Que l'ajuntament de la nostra ciutat adeqüi el pressupost municipal destinat al comerç i posi recursos per a millorar els principals eixos comercials i un programa de manteniment d'aquests.

- Volem un comerç de qualitat i és per això que demanem un nou pla d'usos que proporcioni una oferta de comerços diversa i acord amb les necessitats de la població.

- Mesures reals de protecció i dinamització del comerç de proximitat.

- El compromís de realitzar processos participatius i democràtics en aquells projectes de gran envergadura que repercuteixen en la vida del municipi i de la comarca.

El comerç sempre al teu costat, ara et demanem que tu estiguis al nostre!

Redacció / Foto: Xarxa Comercial de Viladecans