Sant Boi aposta pels Coffe Bike com a model de negoci

Imprimeix

La Cafetera, en periode de prova pilot, s'ofereix com a fórmula d'autoocupació per a persones de la ciutat en situació d'atur

Un nou projecte de l'espai d'investigació CoBoi Innova ja ha començat a funcionar des del passat 1 d’octubre. Es tracta de La Cafetera, una comunitat embrionària de cafeteries mòbils muntades sobre bicicicletes que ha escollit Sant Boi de Llobregat per al testeig d'un model negoci que s'ofereix com a fórmula d'autoocupació. La Cafetera es planteja oferir a la clientela cafè 'premium' per emportar tot eliminant despeses supèrflues i concentrant els recursos en la qualitat del cafè. El producte ofert és cafè d'origen, amb traçabilitat des de la finca productora fins al punt de venda.

La comunitat de cafeteries ofereix a persones que vulguin crear el propi negoci la possibilitat de sumar-s'hi fent-se càrrec dels punts de venda mòbils. A més de la provisió de les bicicletes i el cafè, s'els proporcionaria formació especialitzada.

En una segona fase s'espera crear també a Sant Boi un taller per a la fabricació de les bicicletes amb la col·laboració de professionals i empreses del territori.

Tres mesos de prova

La prova pilot es durà a terme durant els pròxims tres mesos per estudiar-ne la viabilitat. La Cafetera estarà present durant aquest temps tots els dissabtes al matí al voltant del Mercat de la Muntanyeta i en altres indrets de la ciutat. Un dels objectius del projecte és, precisament, ajudar a dinamitzar l'espai públic a les ciutats participants.

En altres ciutats europees s'està introduint amb èxit aquest mateix model. Coffe Bike per exemple, ha aconseguit estendre's des de Berlín fins a sis països mitjançant franquícies a molts països del món.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat