Es congelen els cinc principals impostos a Olesa de Montserrat

Imprimeix

Els ciutadans pagaran el mateix de l’any passat en l’IBI, IAE, IVTM, Impost sobre Increment de valor de terrenys de Naturalesa Urbana i l’ICIO.

L’equip de govern del Bloc Olesà ha decidit congelar de cara al 2017 els cinc principals impostos locals: l'Impost de Béns Immobles (IBI), l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (l’IVTM), Impost sobre l'Increment de valor de terrenys de Naturalesa Urbana i l’Impost sobre Construccions Instal·lacions i Obres (l’ICIO). Per tant, els ciutadans d’Olesa de Montserrat pagaran l’any vinent el mateix que aquest 2016 en concepte dels impostos que més directament afecten la butxaca dels veïns del municipi.

La congelació dels principals impostos ha suposat que les cinc ordenances fiscals es presentessin al Ple municipal d'aquest mes de setembre a través d'un donar compte, fórmula que implica que no hi ha votació. Sobre aquesta fórmula, l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, va explicar que s’havia fet d’aquesta manera seguint les indicacions del Secretari municipal, ja que, en decidir congelar aquests impostos i per tant, en no variar res de les ordenances, no hi havia cap acte administratiu que portar a Ple.

Redacció / Foto: Aj. Olesa de Montserrat