L'Ajuntament de Sant Boi s'adhereix a la Finestreta Única Empresarial

Imprimeix

Un nou sistema de gestió comportarà la possibilitat de fer de manera electrònica i centralitzada tots els tràmits necessaris per dur a terme una activitat econòmica a la ciutat

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Boi a la Finestreta Única Empresarial (FUE). És un nou sistema de gestió comportarà la possibilitat de fer de manera electrònica i centralitzada tots els tràmits necessaris per dur a terme una activitat econòmica a la ciutat. En l'actualitat aquests tràmits es realitzen de manera presencial a l'Oficina Municipal d'Atenció al Públic. A partir de la pròxima tardor hi haurà també la possibilitat de fer-los virtualment, des de l'apartat de tràmits del web municipal o des del Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Tretze tràmits diferents

Es preveu que en un primer moment s'hi puguin realitzar fins a tretze tràmits diferents, entre els quals la declaració responsable d'obertura, la consulta prèvia sobre la classificació de l'activitat, la llicència ambiental, l'informe previ en matèria d'incendis o el canvi de titularitat de l'activitat.

La Finestreta Única Empresarial és un requisit de la Llei 16/2015 de simplificació de l'activitat administrativa. L'Administració de la Generalitat i els governs locals de Catalunya hi treballen en xarxa per reduir i simplificar els tràmits i els procediments que cal fer per posar en marxa un negoci i fer-lo créixer, amb independència de quina en sigui l'administració responsable.

L'Ajuntament de Sant Boi aposta per la millora, simplificació i modernització de la tramitació i la gestió administrativa. En relació a l'activitat empresarial, aquesta aposta és també una aposta per facilitar l'obertura de nous negocis i el desenvolupament econòmic de la ciutat.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi