L’Ajuntament d’Esplugues destina el superàvit a fer inversions

Imprimeix

Preveu destinar gairebé 2.300.000 euros que s’afegiran al pressupost municipal d’aquest any

L'Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha aprovat el llistat d'inversions que podran afegir-se a les inversions que ja contempla el pressupost municipal d'aquest any, gràcies al fet de tancar l'exercici del 2015 amb superàvit. La Junta de Govern local ha aprovat un paquet d'inversions per un import total de 2.294.367,13 euros. I és que la Llei estatal d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera estableix que les corporacions locals podran destinar part del seu superàvit a inversions sempre que els projectes siguin financerament sostenibles al llarg de la seva vida útil.

Les inversions són les següents: millora en la infraestructura del servei de sanejament de l'avinguda Cornellà, entre avinguda Baix Llobregat i carrer Gall, i del carrer Gall, entre avinguda Cornellà i carrer Juli Garreta; reforma i millora de l'accessibilitat del carrer Bruc, entre la plaça de la Sardana i el carrer Sant Antoni Maria Claret; reforma i millora de l'accessibilitat del carrer Vicenç Bou, entre el carrer Eduard Toldrà i l'avinguda Isidre Martí; renovació de l'enllumenat de l'avinguda Ciutat de l'Hospitalet i carrer Pablo Ruiz Picasso i millora de l'estabilitat del mur de gravetat situat a Torrent d'en Farré.

Altres projectes

Una de les noves inversions que es podran dur a terme gràcies al superàvit municipal, la millora de la infraestructura de sanejament del Gall, rebrà també una injecció de gairebé 1,2 milions per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que ha inclòs el projecte dins del seu programa de subvencions per a millores en polígons industrials i àrees d'activitat econòmica.

El programa metropolità, dirigit també a empreses i agrupacions empresarials, subvencionarà també el projecte de Labco Buildings SL per rehabilitar un edifici desocupat i remodelar una plaça per a ús públic a La Plana (317.380,10 euros) i el de l'Associació Empresarial Pedrosa per millorar sistemes d'il·luminació i eficiència energètica de vuit empreses d'Esplugues (101.405,31 euros).

Redacció / Foto: Arxiu