La Diputació de Barcelona constata una recuperació econòmica

Imprimeix

L'informe territorial de la província de Barcelona certifica l’alça de creació d’empreses i ocupació i la reducció del nombre d’aturats.

L'informe territorial de la província de Barcelona, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, constata per segon any consecutiu la recuperació econòmica de tots els territoris de la demarcació, amb les dades més positives dels darrers anys. D'aquesta manera, segons l'Informe, al llarg de 2015 l'economia catalana ha consolidat la recuperació econòmica encetada a mitjans de 2013 amb un creixement del PIB català del 3,4%: el major creixement des del 2007, segons dades d'Idescat. Aquest augment del PIB ha estat superior al registrat tant a Espanya com al conjunt dels països de la zona euro (3,2% i 1,6%, respectivament). La demarcació de Barcelona també registra una evolució econòmica positiva el 2015, tal com es dedueix  dels resultats dels indicadors socioeconòmics que s'analitzen en aquest informe. Es constata amb les dades a l'alça en la creació d'empreses i ocupació, per segon cop ençà va començar la crisi l'any 2007, i la reducció, per tercer any consecutiu, del nombre d'aturats.

641a5adb c075 4461 aaa8 320743a1bf62

Així, ho ha assegurat el també responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Marc Castells, qui ha dit que “estem de nou en el camí d'una recuperació que es preveu lenta però que sembla inequívoca”. Així mateix ha ressaltat que també el nombre d'ocupats presenten bones dades, ”amb un augment molt destacable del nombre d'assalariats i d'autònoms, augment que es dóna en totes les comarques”. Xifres positives que també es donen en el sector empresarial i turístic. Finalment, Castells ha destacat el ”paper cada cop més destacat de la indústria, que evidentment és la que es troba més present en les vendes a l'exterior”. Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, ha ressaltat la ”consolidació de la recuperació de l'economia catalana i de la província. Una bona evolució que es basa en la revitalització del consum intern i de  la inversió i el dinamisme de la demanda exterior”. Així, l'Informe mostra les xifres més positives dels darrers anys.

 

a47afd2d de25 4a76 93b6 3384acc36dd3

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona