Més de 20 empreses sol·liciten a l’AEBALL contractació i formació de joves

Imprimeix

De moment són trenta persones del territori inscrites en el registre de Garantia Juveni.

Més de 20 empreses de L'Hospitalet i Baix Llobregat, han sol·licitat a l’AEBALL la contractació i la formació de trenta joves del territori inscrits en el registre de Garantia Juvenil, en el marc del programa Fem Ocupació per a Joves.Les empreses contractants rebran una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant sis mesos i acompanyament tècnic durant tota la durada del programa. A més, els joves rebran una formació específica en funció de les necessitats de les empreses, que també s'ofereix de forma totalment subvencionada, i que s'impartirà en paral·lel al llarg de la seva estada a l'empresa.

De la primera edició, el 80% dels joves participants continuen treballant en les empreses que els van contractar en el marc del programa.

Les empreses participants valoren positivament la iniciativa del Servei d'Ocupació de Catalunya en subvencionar la contractació dels joves, ja que és un ajut a l'hora que puguin conèixer un ofici i, si és el cas, incorporar-los en plantilla. D'altra banda, destaquen l'estalvi en temps i recursos, doncs la selecció dels joves i la seva tutorització i formació durant els primers sis mesos va a càrrec d'AEBALL, amb el que, un cop acabat el programa, el jove està completament integrat en el funcionament i en l'organització de l'empresa.

Es preveu que es puguin afegir més empreses a aquesta iniciativa, el període de contractació finalitza a finals del proper mes de juliol.  

Redacció / Foto: xarxanet.org