Més d’un centenar de persones participen en el primer CoBoi Fest

Imprimeix

La plaça Generalitat del barri Marianao de Sant Boi de Llobregat va acolir ña primera edició del festival, que va donar a conèixer projectes del Laboratori cívic d'emprenedora i economia social Coboi.

Dimarts 14 de juny es va celebrar el primer CoBoi Fest, un festival de petit format d’innovació i economia social i solidària de Sant Boi. Els projectes participants en la tercera Llançadora d’Emprenedoria de CoBoi es van presentar en una fira i també hi va haver tallers, concerts i altres activitats a la plaça Generalitat del barri Marianao. Amb el lema CoEvolucionem Sant Boi , CoBoi Fest reivindica la necessitat de treballar de forma col·laborativa i oberta mentre es fomenta un desenvolupament econòmic més sostenible I centrat en les persones, d'acord amb la filosofia de treball característica del Laboratori Cívic d’Emprenedoria i Economia Social Coboi.

El projectes que es van presentar durant el festival han estat acompanyats per CoBoi per fer realitat iniciatives que aportin valor alhora social i econòmic. Tenen en comú el fet d'haver nascu CoBoi, que proposen solucions innovadores mitjançant la col·laboració de diferents col·lectius i que busquen un impacte directe i sostenible per millorar un determinat aspecte de la realitat social.

Fes Kiosk (recuperació col·lectiva de l’espai públic, promogut per l’Associacio Cicula Cultura)

EscribetuLibro (plataforma d’escriptura collaborativa)

Lleure Lliure (infàna lleure)

Mim Psicoligia (inteligència emocional infantil)

MdeMama (maternitat i dones)

Blogirls 2.0 Magazine (revista digital per i per dones de tot el món

Pirum (agriultura sostenible)

LaPetjada (medi ambient)

RSE Valor i Gestió (responsabilitat social i corporativa)

EspaiGran (serveis per a gent gran promoguts per l’Associació Somriure Social)

The RoundSoundHouse (recuperació de la memòria i empoderament mitjançant la veu

Rocoboi escalada com a alternativa d’oci saludable per a infants i joves)

GipsyArt (artesanía promoguda per l’Associació Intercultural Nakeramos)

Segons l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, “cal fer un reconeixement a les persones que han pensat i creat Coboi. Són elles les que han aconseguit, conjuntament amb l’Ajuntament com administració local més propera, un nou model d’economia. Amb un desenvolupament econòmic sostenible i que ha de tenir com a centre les persones. L’economia ha d’estar en funció de les persones i no a l’inrevés.”

Al llarg de l'acte de presentació també s'anunciarà la pròxima posada en marxa de la 4a llançadora de projectes i s'animarà la població de Sant Boi a presentar-hi les seves iniciatives.

Redacció / Fotos: LPdB