Ciments Molins obrirà noves plantes a Colòmbia, Bolívia i Mèxic

Imprimeix

La Junta General d'Accionistes reunida aquest divendres ha aprovat els comptes de 2015 on el grup va registrar uns beneficis de 50,8 milions d'euros, un 65% més que l'any.

El grup Ciments Molins, amb seu a Sant Vicenç dels Horts, construirà noves plantes de producció a Colòmbia, Bolívia i Mèxic per incrementar la seva capacitat de producció, segons explica l’ACN.

El projecte més important és el que, juntament amb el grup Corona, està impulsant a Colòmbia, a la localitat de Sonsón de Antioquía, on es construirà una planta de producció de ciment amb una inversió de 326 milions de dòlars i que tindrà una capacitat de producció d'1.320.000 tones anuals.

A Bolívia, i a través de la societat amb Votorantim, ja està en marxa la construcció d'una nova fàbrica a través de la societat Yucanes, en la qual participa junt amb Votorantim, amb una inversió de 185 milions de dòlars i que es preveu que entri en funcionament a finals d'any. A la fàbrica mexicana d'Apazaram, el grup català, a través de la Corporació Moctezuma, està construint una segona línia de producció que permetrà duplicar l'actual capacitat de la planta amb una inversió prevista de 147 milions de dòlars.

A banda d'aquests projectes ja en marxa, Ciments Molins també estudia la construcció d'una planta de producció de ciment a la localitat argentina de La Calera, a la província de San Luis. Aquest projecte, impulsat per Cementos Avellaneda participada per Ciments Molins i Votorantim Cimientos de Brasil, està supeditat a la construcció d'una línia elèctrica pública que abasteixi la planta.

Superàvit

Junt amb els plans de creixement, la Junta General d'Accionistes de la companyia celebrada ahir divendres, ha donat llum verda als comptes de l'exercici anterior, on el resultat net consolidat va ser de 50,8 milions d'euros, un 65% més que el 2014. Pel que fa als resultats de l'any en curs, el grup ha registrat un benefici de 15,36 milions d'euros, un 1,7% més que en el mateix període de l'any passat.

Redacció / Foto: Jorge Franganillo