Es posa en marxa noves ajudes per incentivar l'activitat econòmica

Imprimeix

L’Ajuntament de Sant Joan Despí obre el termini per demanar subvencions destinades a la modernització dels mercats municipals, a la bonificació de la taxa d'obertura de comerços i a la contractació de persones desocupades de la ciutat.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert el termini per demanar tres noves subvencions que ajudaran a la reactivació econòmica en la ciutat. Les ajudes al comerç de proximitat se centren en dos àmbits: els mercats municipals i les noves obertures de comerços. D'una banda, es donaran subvencions per a la modernització, millora i dinamització dels mercats  amb subvencions de fins a 750 euros. Les parades que estiguin obertes des d'abans del 31 de desembre de 2015 podran beneficiar-se de fins al 75% del cost de la inversió (amb un màxim de 300 euros) i les que ho hagin fet posteriorment també es podran beneficiar del 75% del cost amb un màxim de 750 euros.

Les ajudes van destinades a millorar la imatge externa i interna de les parades, així com per millorar la gestió del negoci. L'altra línia de subvencions adreçada a la dinamització del petit comerç permetrà reduir taxa d'obertura dels nous comerços en un 50%, i un 100% si l'establiment es posa en marxa en els principals carrers dels eixos comercials del barri Centre i de les Planes. En tots dos casos, l'import màxim de la subvenció serà de 300 euros.

Subvencions a la contractació

La reactivació econòmica també passa per les ajudes a la contractació. L'Ajuntament ofereix a les empreses un incentiu d'un màxim de 2.500 euros perquè es contracti a persones aturades de Sant Joan Despí durant un període mínim de sis mesos. Es prioritzarà la contractació de persones més vulnerables com majors de 45 anys, aturats de llarga durada, persones amb discapacitat, etc. En aquest cas, no només es vol incrementar l'ocupació sinó també afavorir el creixement de l'activitat econòmica. Aquestes accions formen part de l'Acord Social que es va signar al 2013 i del qual formen part els partits polítics representats a l'Ajuntament, associacions d'empresaris, de comerciants, d'aturats i de veïns, a més dels sindicats.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí