Sant Vicenç impulsa la formació en exportació de les seves empreses

La iniciativa, de l’Ajuntament i la Diputació, ha començat a donar els seus fruits, ja que algunes d’elles ja han començat a exportar a Dubai i França. 

 

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Diputació de Barcelona impulsen el programa “Trajectòria formativa en exportació” per ajudar a exportar a petites empreses del municipi. Aquesta iniciativa es va engegar l'any passat després de detectar, en una prospecció empresarial, que hi havia moltes empreses amb possibilitats i voluntat d'exportar però que no disposaven de la formació ni de les eines necessàries per fer-ho. 

Maite Aymerich, alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, afirma que aquesta iniciativa "trenca el mite que només les grans empreses tenen la capacitat per exportar". "S'havia de fer un esforç per dotar a les petites i mitjanes empreses, predominants al nostre territori, d'estructures, eines i assessorament per impulsar el seu capital a l'exterior i fer possible l'exportació des de Sant Vicenç dels Horts al món", ha afegit. 

Formació de llarga durada

La gran novetat d'aquesta formació és que s'adreça a petites empreses i que es fa amb una durada suficient com perquè aquestes puguin aconseguir diners i crear les estructures necessàries per, en finalitzar el curs, iniciar les exportacions. Hi ha assessorament personalitzat amb professors i figures de reconegut prestigi en el sector, els quals acompanyen els empresaris i les empresàries durant tot el recorregut. 

Al curs, finalitzat el mes de febrer han participat un total d'onze persones de nou empreses diferents: vuit de Sant Vicenç dels Horts i una de la Palma de Cervelló. Després de vuit mesos de formació i una expedició comercial a Dubai, totes les empreses estan preparades per exportar i tres ja ho estan fent a Dubai i a França 

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix