Primera pedra d’un Centre de Salut per als empleats de SEAT

L’empresa automobilística invertirà tres milions d’euros en un innovador centre per als seus més de 14.000 treballadors.

SEAT ha col·locat avui la primera pedra del que es convertirà a final d'any en un nou centre de salut per les seves més de 14.000 empleats. En el mateix acte, també ha rebut el certificat d'empresa Saludable que concedeix AENOR. El nou Centre d'Atenció i Rehabilitació Sanitària (CARS), que tindrà una superfície d'1.300 metres quadrats, suposarà una inversió de tres milions d'euros i contemplarà tres àmbits d'actuació: la medicina preventiva, assistencial i rehabilitadora. Per a això, SEAT comptarà amb 25 professionals especialitzats en traumatologia, radiologia i cardiologia, entre uns altres.

Novetats
Entre les seves moltes novetats, cal destacar que el centre oferirà a les més de 3.000 dones de la companyia la possibilitat de realitzar una prova anual per a la detecció precoç del càncer de mama i coll uterí, convertint-se així en l'únic fabricant automobilístic a Espanya a facilitar aquest tipus de proves. Així mateix, tindrà un innovador laboratori biomecànic que permetrà fer un pas més cap a la denominada Indústria 4.0, aplicant l'última tecnologia en el disseny ergonòmic dels llocs de treball i en el control evolutiu de les malalties osteomusculars.

Presència del conseller

L'acte d'inici d'obra ha estat presidit pel conseller d'empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, i el vicepresident de Recursos Humans de SEAT, Xavier Ros. Així mateix, durant l'esdeveniment, el president d’AENOR, Carlos Esteban, ha lliurat a la companyia automobilística el certificat d'empresa Saludable. SEAT és la primera empresa del sector de l'automoció a Espanya a rebre aquest reconeixement.

Segons Xavier Ros, vicepresident executiu de Recursos Humans, “per SEAT els empleats són el motor de la companyia, per això invertim tres milions a seguir cuidant de la seva salut. Amb el futur Centre d'Atenció i Rehabilitació Sanitària de SEAT i, gràcies al certificat d'empresa Saludable, fem un pas més cap al nostre objectiu de vetllar pels treballadors de forma integral, cuidant de la seva salut física i mental, així com potenciant hàbits de vida saludables.”

“L'empresa són els empresaris i els treballadors, un solament i inseparable. La responsabilitat social compartida no ha de ser un cost sinó que ha de ser un actiu” ha remarcat Jordi *Baiget, conseller d'empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya durant l'acte de primera pedra. 

Primera empresa saludable de l’automoció

Com a preàmbul de la posada de la primera pedra, AENOR ha lliurat a SEAT un reconeixement com la primera empresa saludable del sector de l’automoció a l’Estat espanyol. Aquest model es basa en els criteris de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la metodologia de millora continuada de l’empresa en la gestió de protegir la salut, la seguretat i el benestar en l’entorn laboral.

Actualment SEAT té dues ambulàncies internes i un equip mèdic d'urgències durant tot l'any on es realitzen 12.000 reconeixements mèdics i l'any passat es van fer revisions mèdiques aproximadament el 87% dels seus empleats. En l’acte hi han assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués i representants dels ajuntaments d’Abrera i Sant Esteve Sesrovires.

Redacció / Fotos: SEAT

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix