Autònoms d’ATA demanen actuacions urgents per al comerç

Imprimeix
La federació d'autònoms ATA ha alertat que el comerç familiar i de proximitat s’enfonsa  amb un alarmant descens en les vendes, i ha demanat  actuacions urgents per al comerç minorista. ATA ha reaccionat així després de fer-se públic avui 29 d’agost, que les vendes en el comerç minorista van disminuir el 6% al juliol respecte al mateix mes de 2010, mentre que l'ocupació va baixar el 0,5 %, segons les dades de l'INE.

El president d’ATA, Lorenzo Amor, ha assenyalat que la situació del comerç ha empitjorat pel que fa a 2010 malgrat  l’agressiva campanya de rebaixes d'enguany.

Amor ha qualificat  d’insostenible la situació que travessa el petit comerç i ha criticat  les administracions per deixar abandonat a la seva sort  un sector que concentra una de cada quatre activitats econòmiques a Espanya, essent el dels autònoms, un sector força castigat per la crisi.

/>

ATA ha insistit que es rebaixi la tributació per al comerç minorista i, en l'àmbit municipal, revisar els impostos que es cobren als comerciants perquè puguin tenir liquiditat i que s'apliqui de forma urgent un pla de xoc per al comerç minorista.

Ramon Cervera