La universitat s'interessa per la gastronomia pratenca

Imprimeix

Col·laboraran en el nou ensenyament de Ciències Culinàries i Gastronòmiques i en la participació d'estudiants a Cal Tudela.

 

 

L'Ajuntament del Prat i el Campus de l'Alimentació de Torribera (UB), situat a Santa Coloma de Gramenet, col·laboraran en el nou ensenyament de Ciències Culinàries i Gastronòmiques i en la participació d'estudiants a Cal Tudela. El director del Campus de l’Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona, Màrius Rubiralta, ha visitat els terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat al Prat, així com diferents espais naturals, convidat per l'Ajuntament del Prat.


Els conreus de carxofa Prat i la granja de pollastres Pota Blava han estat dos dels aspectes més destacats de la visita. Especial interès ha suscitat la promoció d'aquests dos productes de qualitat a través de programes que impulsa o en els quals col·labora l'Ajuntament, com les Jornades Gastronòmiques que es fan al març o la xarxa de restaurants locals.


La col·laboració se centrarà en el nou ensenyament interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques. En aquest projecte també hi participen l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC), ubicada Castelldefels, l’Escola Superior de Turisme i Hoteleria (CETT-UB), i la Fundació Alícia (Mont Sant Benet), situada a la comarca del Bages.

 

Pràctiques externes

L'Ajuntament del Prat i el Campus de l'Alimentació de Torribera també estudiaran la possible col·laboració dels estudiants del campus en projectes de pràctiques externes amb la finalitat d’ajudar en projectes d’economia social, des d’una visió d’alimentació saludable i de qualitat com el que promou l'empresa d'economia social Cuina Justa a la finca pratenca de Cal Tudela.

 

Redacció / Foto: Campus de l'Alimentació de Torribera