PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet atén 700 aturats durant el 2015

Imprimeix

La delegació acull el programa d’Orientació i Acompanyament a la Inserció amb l’objectiu de situar les persones desocupades en una millor posició davant el procés de recerca de feina.

PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet desenvolupa el programa d’Orientació i Acompanyament a la Inserció, gràcies a la col·laboració de la patronal amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La delegació del Baix Llobregat i L’Hospitalet acull per segon any aquest projecte, que la patronal ve desenvolupant des de l’any 2012, tot assolint un nivell d’inserció positiu. Només l’any passat, PIMEC va atendre un total de 700 persones. En aquest sentit, cal destacar que el contacte directe de PIMEC amb el teixit empresarial ha facilitat l’encaix entre l’oferta i la demanda.

L’objectiu del programa és posar a l’abast de les persones desocupades del territori un conjunt de recursos d’orientació que permetin situar-les en una millor posició davant el procés de recerca de feina. Això s’aconsegueix a través d’un coneixement més acurat del mercat de treball actual i la definició dels objectius professionals, la identificació i el desenvolupament de les competències necessàries en el context laboral, la millora en l’ús de les eines informàtiques, per tal d’optimitzar el procés de recerca de feina mitjançant sessions grupals i atenció individualitzada. El programa ofereix també sessions informatives sobre “Treballar a Europa”, per a totes aquelles persones interessades a conèixer els recursos existents.

Pràctiques professionals

D’altra banda, les persones participants tenen la possibilitat de realitzar pràctiques professionals en empreses, amb la finalitat d’ajudar l’usuari a desenvolupar les competències professionals d’una manera més pragmàtica i sòlida, reincorporar-se al mercat laboral, adquirir una nova experiència, així com reciclar-se i conèixer noves ocupacions, tot millorant la seva ocupabilitat. Aquesta iniciativa continua tenint una bona acollida i compta amb la col·laboració del teixit empresarial del territori.

Redacció / Foto: Arxiu