El Ple de Sant Boi aprova un pressupost per al 2016 de 92,5 milions d’euros

Imprimeix

Es prioritza l'atenció social i el manteniment de la ciutat i preveu un canvi de model del sistema de recollida de residus.

El Ple municipal va aprovar –amb els vots favorables del PSC, ICV-EUiA-ME-A i en contra de C’s, ERC-AM, GdSB-CUP-PA, PP i CiU-AG-, un pressupost de 92,5 milions d'euros per a l'any vinent. Les principals prioritats polítiques que s'hi reflecteixen són la cobertura de les necessitats socials bàsiques, la millora del manteniment de l'espai públic i el canvi del sistema de recollida selectiva de residus.

El Pressupost Municipal 2016 (Ajuntament i empreses municipals) creix en un 5,4% respecte a l'actual exercici econòmic. La major part de l'increment es destina a inversions, en especial a la implantació a tota la ciutat d'un sistema bilateral de recollida de residus, més modern i més còmode per a la ciutadania.

Els comptes aprovats aquest dijous mantenen intacte l'esforç del govern municipal per seguir donant cobertura a les necessitats socials bàsiques de les famílies més vulnerables de Sant Boi i fer front així als efectes de la crisi econòmica. S'hi destinen prop de 7,5 milions d'euros (les partides més quantioses són de 2,8 milions per al servei d'ajuda a domicili i 1,1 milions per a ajuts econòmics i assistència social).

El pressupost preveu 11,2 milions d'euros per millorar el manteniment de l'espai públic (neteja, zones verdes i arbrat, enllumenat públic, etc), un dels compromisos recollits al Pla de govern 2015-19 a demanda de la ciutadania.

L'Ajuntament continua apostant també per donar continuïtat a la reducció progressiva del deute municipal. Segons les previsions, el deute viu de l'Ajuntament a final de l'exercici quedarà reduït a la meitat del que hi havia l'any 2010 i a una cinquena part del que permet la normativa.

Les xifres del Pressupost Municipal

Pressupost global (Ajuntament + empreses municipals): 92,5 milions d'euros

Increment respecte a 2015: +5,38%

Despeses per polítiques concretes

-Manteniment i neteja: 11,2 milions

-Seguretat i mobilitat: 7,8

-Atenció i benestar social: 7,5

-Ciutat educadora: 6,5

-Habitatge i urbanisme: 5,0

-Cultura: 4,6

-Esports: 3,6

-Medi ambient: 3,4

-Ocupació, empresa i comerç: 2,9

-Equipaments: 2,3

Inversions

7,04 milions d'euros (2015: 2,65 milions)

(3,7 milions per al nou sistema de recollida i transport de residus)

(850.000 euros per a accessibilitat, repavimentació, manteniment i millora de l'espai públic

Deute

Balanç crèdit demanat-amortització de préstecs 2016: -2,1 milions d'euros

Deute viu previst al final de 2016: 24 milions (2010: 48 milions)

Redacció / Foto: Arxiu