Set municipis amplien la seva col·laboració per fomentar l’ocupació

Imprimeix

En la trobada comarcal, que s'ha celebrat a Pallejà, s’ha plantejat la possibilitat de realitzar accions conjuntes de revalorització del comerç de proximitat i l’emprenedoria.

Els alcaldes i regidors de Promoció Econòmica dels municipis de Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, la Palma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Cervelló, Vallirana i Pallejà es van reunir a l’edifici El Castell de Pallejà per tal d’ampliar la col·laboració en matèria d’ocupació i lluitar contra l’atur. Actualment, els set municipis tenen signat un acord que té com a objectiu la prospecció d’empreses de forma conjunta  per especialitzar-se i aconseguir crear llocs de treball. La trobada va servir per fer un seguiment i una valoració del projecte signat al gener de 2015, que proposava conèixer la realitat del teixit productiu del territori. Ara, s’ha plantejat la possibilitat d’impulsar accions de revalorització del comerç de proximitat i de l’emprenedoria.

Primer acord

El primer conveni signat fa deu mesos perseguia l’objectiu de consolidar el sector empresarial i evitar que algunes iniciatives deixin d’establir-se a la zona per falta de coneixements dels espais buits o d’empreses que puguin complementar la seva activitat. Així mateix, el conveni havia de permetre compartir les vacants d’empreses que no puguin ser ateses per un municipi amb la intenció que aquestes ofertes puguin ser cobertes per ciutadans de poblacions properes.

Redacció / Foto: Ajuntament de Pallejà