L’ocupació hotelera a la comarca al tercer trimestre va ser del 85%

Imprimeix

Ha estat superior a la del conjunt de Catalunya (76%), mentre que als apartaments fou del 74%.

L'ocupació hotelera del tercer trimestre de 2015 en el Baix Llobregat ha estat del 85% a hotels, la més elevada dels darrers set anys. Augmenta tant respecte el trimestre anterior com respecte el tercer trimestre de 2014, i supera a la del conjunt de Catalunya, que va ser del 76%. L’ocupació a apartaments ha estat del 73,6% (augmenta respecte el 72,9% del trimestre anterior, però és inferior a la registrada en el mateix trimestre de 2014 que fou del 80%).

D’altra banda, els establiments que han presentat major percentatge d’ocupació han estat els de categoria inferior i els ubicats en la Zona Delta. El segment de l’ocupació principal de la comarca és client individual (el 66%). Els establiments de categoria superior i els de la zona Nordsón els que van registrar un major volum de grups.

El tercer trimestre de l'any es caracteritza pel predomini del client estranger en hotels i apartaments. El 57% dels clients han vingut a la comarca per vacances, aquest motiu d'estada augmenta intertrimestralment i interanualment. Els clients provinents de Catalunya, Madrid i València concentren el 59% dels clients espanyols que s’allotgen a la comarca. El client estranger ha vingut principalment de França, Alemanya i Regne Unit (representant el 45% del total de clients estrangers).

Altres activitats són els altres motius d'estada que augmenten al Baix Llobregat respecte el mateix trimestre de l'any anterior.

Estada a apartaments

La mitjana de nits d’estada del trimestre és de 6,24 nits. Aquesta mitjana augmenta en relació amb el trimestre anterior i també ho fa respecte a la mitjana del mateix trimestre de 2014 (5,96 nits). La procedència del client aquest trimestre ha estat en un 29% espanyola i en un 71% estrangera. De la procedència estrangera, els principals països han estat França (22%), Regne Unit (15%) i Rússia (14%). A continuació trobem Alemanya, Escandinàvia i Itàlia. De la procedència espanyola, les principals comunitats autònomes han estat Catalunya (32%), Madrid (26%) i Andalusia (9%).

D’altra banda, el motiu d’estada que ha tingut més impacte en l’ocupació en aquest trimestre ha estat el vacacional (83,5%), seguit dels negocis (15,0%).

Redacció / Foto: Hotel Gavà Mar