PIMEC Baix Llobregat-L'Hospitalet demana als ajuntaments més suport a l’emprenedoria

Imprimeix

Ha transmès als alcaldes i alcaldesses del territori la necessitat de sumar esforços i d'establir sinergies entre l'empresariat i l'administració pública, estimular el sector productiu i contribuir a la creació d'ocupació, tot proposant mesures per aconseguir-ho.

En el marc de la setena Trobada entre el PIMEC i els alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat i L’Hospitalet, la patronal ha traslladat les seves inquietuds als líders municipals. Un acte organitzat per la patronal a la seva seu de Sant Feliu del Llobregat.

Morositat i finestreta única

Durant la trobada, PIMEC Baix Llobregat-L'Hospitalet ha proposat als alcaldes la signatura d'un acord per acabar amb la xacra de la morositat que tant està afectant el teixit productiu. En aquest sentit, la patronal proposa als ens locals que es comprometin a pagar en els terminis que marca la llei (30 dies per a les administracions públiques) i, al mateix temps, que obliguin els contractistes a pagar a temps (60 dies per al sector privat).Ramon Pons ha assenyalat "la morositat com una de les principals causes de la destrucció d'empreses. De fet, una de cada tres empreses que han hagut de tancar des de l'inici de la crisi ho han fet per culpa d'aquest problema”. D’altra banda, el president també ha deixat palès que "cal eliminar les dificultats administratives perquè les persones emprenedores amb bons projectes puguin tirar-los endavant sense problemes". En aquesta direcció, la patronal també ha considerat "essencial" crear una finestreta única empresarial a tots els ajuntaments.

Redacció / Foto: Ajuntament del Papiol