El polígon del Centre es convertirà en un parc empresarial urbà

Imprimeix

L’objectiu de l’Ajuntament de Viladecans és atreure noves empreses i modernitzar el sector amb una modificació urbanística.

El Ple de l’Ajuntament de Viladecans va aprovar la modificació del planejament urbanístic de la zona econòmica del Centre amb els vots favorables del PSC (11), Ciutadans (4) i Partit Popular (2), l'oposició d'ERC (3) i Viladecans Sí Es Pot (2) mentre que els regidors d'ICV-EUiA i el regidor de CAP-Guanyem es van abstenir.

L'objectiu del consistori baixllobregatí és fer evolucionar el polígon cap a un parc industrial urbà, amb unes instal·lacions i uns serveis més moderns en un entorn més amable i integrat amb la ciutat i la resta de zones de negoci. Aquest parc industrial hauria de ser capaç d'atraure més inversió i augmentar el dinamisme econòmic, i també d'assolir l'excel·lència energètica reduint els gasos d'efecte hivernacle i apostant per l'energia fotovoltaica. Entre les propostes municipals estan les de crear dos nous carrers, reordenar usos, fomentar una elevada eficiència energètica o millorar les infraestructures.

Fibra òptica i canalització d’aigües

Una de les primeres accions que es faran a la zona serà, a partir del 2016, la instal·lació de fibra òptica, així com la millora de la canalització de les aigües provinents dels pluvials que, amb la construcció actual d'una bassa de laminació a la zona veïna de Ca n'Alemany, eviti riscos d'inundacions. Invertiran 2,2 milions d'euros, el 70% finançats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'actuació també integrarà millor el sector amb la zona urbana i potenciarà que l'avinguda de la Generalitat es converteixi en un eix de mobilitat sostenible, tot respectant els elements d'interès patrimonial, com la filera de cases construïdes els anys 50 a peu de carretera que formen part de la imatge històrica de la ciutat.

Redacció / Foto: Ajuntament de Viladecans