Rècord d’ocupació hotelera a l’estiu en el Baix Llobregat

Imprimeix

És la millor dels darrers 8 anys, que consolida el creixement iniciat el 2012.

Segons l’Observatori Comarcal, conjuntament amb el Consorci de Turisme del baix Llobregat, afirmen que l'ocupació hotelera a l'estiu a la comarca continua augmentant (83,2%) i, d’aquesta manera, es consolida el creixement iniciat el 2012. L’ocupació dels hotels va superar a la dels apartaments (78,6%) en els mesos d’estiu de 2015 al Baix Llobregat. Respecte el 2014, va pujar l’ocupació hotelera (del 76,6% al 83,2%) i la d’apartaments (del 78,3% al 78,6%).

Les dades de l’Enquesta d’Ocupació Hotelera destaca també que el passat mes d’agost va registrar l'ocupació més elevada amb més del 86% d'ocupació del total places hoteleres en el Baix Llobregat. Els establiments de la zona Delta i els de categoria inferior van ser els que van tenir més ocupació a l’estiu: els establiments d’1 i 2 estrelles van ser els que van presentar el percentatge més gran d’ocupació a l’estiu i els de 3 estrelles el que van augmentar més en ocupació en relació al 2014.

Més reserves

La reserva de grups augmenta representant el 33% de les reserves dels hotels i el 10% de les reserves dels apartaments. Aquest estiu va augmentar el terme mitjà tarifari (63,8€ és el preu mtjà d'una habitació doble, a l'estiu de 2014, era de 59,8€). Les vacances van continuar sent el principal motiu d'estada i va augmentar el seu pes (60,2% del total d’ocupació en els hotels 81,5% en els apartaments) respecte el conjunt de motius d'estada a la comarca en els mesos d'estiu (negocis (30,6% en els hotels i 17,8% en els apartaments).

Clients estrangers

La majoria dels clients dels hotels i apartaments va procedir de l’estranger (50% del total dels clients dels hotels i 75,5% de l’ocupació dels apartaments). Respecte a l’estiu anterior, va augmentar de manera destacada el pes del client espanyol en els hotels i el pes del client estranger continua augmentant en els apartaments de la comarca. França i Regne Unit són les principals procedències dels clients estrangers dels establiments hotelers (el 33% del total). En els apartaments va destacar el mercat francès que va representar el 19% del total del client estranger. Respecte a l’any passat cal destacar el descens del mercat rus i l’augment dels clients procedents de França i Regne Unit. Més de la meitat dels clients del mercat espanyol van procedir de Catalunya i Madrid (el 48% del total de l’ocupació domèstica dels hotels i el 58% del total de l’ocupació domèstica dels apartaments). I va disminuir el client català i augmentar el client basc i andalús respecte l’estiu 2014.

Redacció / Foto: Playafels