La Fundació per la Inserció Laboral canvia de gestor per no desaparèixer

Imprimeix

Els ajuntaments d’Esparreguera, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Collbató i Olesa l’han atorgat a la Cooperativa-Taller Àuria d’Igualada, ja que l’empresa tenia greus problemes econòmics.

La falta d’equilibri entre els ingressos i despeses -s’havia deixat de participar en contractes públics per la gestió de serveis dels ajuntaments com la deixalleria d’Esparreguera- i les retallades patides en les subvencions via Estat i Generalitat abocava al tancament de l’empresa. Així, els problemes econòmics de la Fundació per la Inseció Laboral (FIL), plantejats de nou amb la constitució dels nous governs als diferents ajuntaments, ha provocat la decisió dels consistoris implicats (Esparreguera, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Collbató i Olesa de Montserrat) de fer un canvien el seu funcionament.

Per tant s’ha adoptat canviar l’ens gestor, apostant ara per la Cooperativa Taller Àuria d’Igualada, empresa amb un gran bagatge en aquest camp, que ja va participar en el naixement de la Fundació per la Integració Laboral al Baix Llobregat. Amb el renovat projecte, la Generalitat aportarà ara 10.000 euros per aquest projecte, i la Diputació estudia encara quina aportació hi pot fer. A més, els alcaldes de la zona també han encarregat una auditoria per conèixer l’estat exacte dels comptes de la FIL, i així conèixer també l’aportació futura que caldrà fer per part de cada Ajuntament.

Sobre la gestió de l’antic gerent, ara per ara no s’ha decidit si se’n demanaran responsabilitats. Tot resta pendents del que conclogui l’auditoria ara encarregada, per conèixer el que Pilar Puimedón, alcaldessa d’Olesa de Montserrat, ha qualificat com a “la magnitud de la tragèdia.”

Paral·lelament els alcaldes/patrons de la fundació s’han reunit amb comitè d’empresa i representants dels treballadors per enviar-los un missatge de suport i tranquil·litzador. I per assolir la continuïtat de l’empresa, i més enllà de les decisions ja explicades, els ajuntaments de la comarca, treballaran també perquè des dels mateixos ajuntaments es pugui contractar al FIL per la gestió de serveis com el manteniment i neteja d’espais públics, entre d’altres.

Redacció / Foto: Arxiu