Menys d'EROs i persones afectades per regulació d'ocupació a la comarca

Imprimeix

Els sinistres laborals augmenten un 3% respecte al semestre anterior i un 6% més que el mateix període de l’any passat.

L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat ha publicat l’informe semestral de relacions laborals i qualitat en el treball. Amb 34 expedients de regulació que van afectar a 369 persones, a la comarca segueix disminuint les xifres de persones afectades per processos de regulació d'ocupació de les empreses. La majoria dels expedients registrats (47%) van ser de suspensió temporal de la relació laboral, el 32% van correspondre a mesures de reducció de jornada i només el 21% van suposar la rescissió del contracte.

L’activitat econòmica d’activitats esportives i d’entreteniment, amb 91 persones afectades i 2 expedients autoritzats, va ser la que va afectar el major nombre de persones. Les activitats de comerç a l’engròs i comerç al detall també van ser de les que més persones van afectar per regulació d’ocupació, seguides de les activitats industrials de productes alimentaris i de fabricació de productes metàl·lics.

Pel que fa a sinistres laborals, es van produir 4.303 accidents durant la primera part de l'any, xifra que augmenta lleugerament (un 3% més que el semestre anterior i un 6% més que el mateix període de l’any passat) per tercer semestre consecutiu. El nombre d'accidents va pujar tant entre els homes com entre les dones, i l'índex d'incidència, l'indicador que posa en relació el nombre d’accidents amb el nombre de persones ocupades, va augmentar en indústria i serveis però va disminuir en el sector de la construcció.

Redacció / Foto: Arxiu