La taxa d’atur al Baix Llobregat puja a l’agost un 2,1%

Imprimeix

Més de 1.178 persones es van quedar sense feina trencant la línia descendent dels darrers mesos.

Com ja vam avançar La Premsa del Baix, les dades de l’atur al mes d’agost no han estat bones. Segons la informació facilitada per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat l’atur registrat a la nostra comarca el passat mes d’agost va ser d’un total de 56.511 persones, ja que 1.178 persones van perdre el seu lloc de treball. Això representa un increment del 2,1% que deixa la taxa d’atur registral en un 15,1%, molt per sobre del que es reflecteix a l’Àmbit territorial metropolità (14,7%) i a Catalunya 814,6%). L’altra cara de la moneda ha estat la variació absoluta positiva respecte al mateix més de l’any passat (-8.072 persones, un -12,5%).

Als grans municipis, el que més aturats nous va registrar va ser Castelldefels amb un increment del 3,55%). En municipis petits com Torrelles de Llobregat l’augment dels aturats va ser fins al 6,7%. Altres localitats com Gavà, amb un 2,8% i Sant Boi de Llobregat (2%) també es van veure afectats per l’increment d’aturats. Mentrestant, La Palma de Cervelló, Castellví de Rosanes i Sant Climent de Llobregat van ser les úniques poblacions que van disminuir l’atur amb un 1,1%, 1% i 0,4% respectivament.

Cal assenyalar que les diferents taxes d’atur registrat a partir d’aquest mes estan calculades sobre la població activa estimada registrada el 2015 seguint la metodologia de la Xarxa d’Observatoris de Desenvolupament Local de la província de Barcelona, que adopta el càlcul de la taxa d’atur registral del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

En el document adjunt podeu consultar les xifres

Redacció / Foto: Arxiu