El Ministeri deixa fora de la subhasta del contracte elèctric a Inovyn Solvay

Imprimeix

Els 500 treballadors de l’empresa química estan a l’espera que el comitè executiu de la multinacional es posicioni per decidir el seu futur, ja que la viabilitat de la planta no està garantida.

L’Inovyn Solvay, establerta a Martorell, no ha participat finalment en la subhasta del contracte elèctric pel 2016 d’aquest dilluns, tal com ha confirmat la companyia. Aquesta mesura arriba després que el Ministeri d’Indústria hagi rebutjat el recurs que l’empresa química va presentar per no quedar-se fora de les adjudicacions i aconseguir ajudes econòmiques.

A l’espera

Ara, els treballadors esperen que el comitè executiu de la multinacional es posicioni per decidir com actuar davant el perill que corre la viabilitat de la planta. El comitè d’empresa és a l’espera del posicionament que prengui en les pròximes hores la direcció de la multinacional. El president del comitè d’empresa, Jordi Calvo, afirma que en funció del que decideixi, el sindicat seguirà un full de ruta que farà decantar possibles accions futures. El comitè alerta que sense l’opció de participar en la subhasta, la viabilitat de la planta no està garantida, i que poden perillar uns 500 llocs de treball directes i uns 2000 d’indirectes.

Redacció / Foto: Ajuntament de Martorell