Deu empreses del Baix Llobregat i l’Hospitalet opten als Premis Pimes 2015

Imprimeix

Els Premis són de caràcter solidari i es destinarà la quota íntegra del sopar al programa emppersona d’ajuda a l’empresariat que afronta serioses dificultats en el seu negoci o que s’ha quedat sense activitat.

L’1 de juliol se celebrarà el tradicional Sopar Solidari anual de PIMEC, que servirà per lliurar els Premis Pimes 2015. Com a novetat, els guardons s’emmarquen aquest any en el Bizbarcelona, la principal plataforma que dóna suport a emprenedors, pimes i autònoms que busquen i troben oportunitats de negoci, assessorament, finançament, inspiració i suport, i de la qual PIMEC és partner institucional. Per territoris, el 76% de les empreses que opten als Premis són de l’Àrea Metropolitana i concretament un 17% del Baix Llobregat i L’Hospitalet. En total deu empreses.

L’acte comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i la quota íntegra del sopar que abonen els assistents es destinarà a una causa molt pròxima per a tots els emprenedors, el programa emppersona d’ajuda a l’empresariat, que la Fundació PIMEC va posar en marxa a finals del 2009.

Altres premis

D’altra banda, també es lliuraran altres guardons que no van a Jurat com el Premi al Millor treball periodístic en temes econòmics, el Reconeixement en el comerç, el Premi a l’Experiència de col·laboració empresa-formació professional, el Premi a la Diplomàcia empresarial i el Premi a la Millor estratègia empresarial a través de la innovació i la internacionalització.

Seixanta-vuit candidatures

Les 19 personalitats que formen part del Jurat dels Premis s’han reunit per estudiar i fer la deliberació corresponent de les 68 candidatures presentades, provinents de 59 empreses. Els Premis Pimes compten amb quatre modalitats: Pime més competitiva, amb categoria de micro, petita i mitjana empresa; Comerç més competitiu; Premi Fundació PIMEC als valors d’empresa, i Premi a la qualitat lingüística en el món empresarial. El 57% de les candidatures que opten als premis ho són per la categoria de pime més competitiva; un 27%, per la de valors d’empresa; un 9% opten a la de comerç més competitiu; i un 7%, a la de qualitat lingüística en el món empresarial.

Quant als sectors econòmics que representen les candidatures proposades, 33 són de la indústria; 17 provenen dels serveis, 11 del comerç, 1 del sector de la construcció. Destaca el sector de les TIC que, per primera vegada, té un total de 6 candidatures.

Redacció / Foto: PIMEC Baix Llobregat i L’Hospitalet