El Baix Llobregat celebra el Dia Internacional dels Museus

Imprimeix

Tallers, visites guiades, representacions teatrals i actuacions de música són algunes de les activitats que s’organitzen per commemorar el DIM.

Els museus de Catalunya, entre els quals es troben els de la nostra comarca, organitzen avui més de 150 activitats amb motiu del Dia Internacional dels Museus. La majoria d’equipaments catalans i baixllobregatins s’han sumat a la iniciativa.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat anualment pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. L’edició d’enguany està dedicada al tema Museus per a una societat sostenible, tot reconeixent el paper que juguen els museus en l’educació social de la ciutadania per tal de fomentar una major conscienciació al voltant de les repercussions actuals de l'acció de l'home al nostre planeta i de les necessitats imperatives de canviar el model econòmic i social.

Portes obertes

L’esdeveniment més popular d’aquest dia és la jornada de portes obertes de forma gratuïta que els museus baixllobregatins ofereixen als seus visitants. Molts d’ells ofereixen també altres atractius com recreacions històriques, conferències, visites guiades, concerts i tallers.

Totes les activitats previstes als museus catalans i del Baix Llobregat amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus es poden consultar al dossier que s’adjunta, i que s’anirà actualitzant, i al web http://cultura.gencat.cat/ca/

Redacció / Foto: Arxiu