Reconeixement a les santfeliuenques Núria Feijoo i Raquel Santanera

Imprimeix

La il·lustradora va rebre un premi en la Festa de la Llança de Sant Jordi, mentre que la poetessa guanya el 40è Premi de Poesia Martí Dot 2014 respectivament.

La il·lustradora santfeliuenca Núria Feijoo -a la esquerra de la fotografia- va rebre un premi en la cinquena edició de la Festa de la Llança de Sant Jordi celebrada a Barcelona, a la millor coberta de llibre. En concret, el guardó reconeix la qualitat dels dibuixos que ha fet Feijoo per il·lustrar el llibre "Endevinalles per a tothom", escrit per Pere Martí i Bertrán. Es tracta d'un recull d'endevinalles escrites en vers i sobre temàtiques diverses adreçades a infants i adults, que inclouen dibuixos de Feijoo. La Llança de Sant Jordi és una iniciativa impulsada per Òmnium Cultural i l'Associació d'Editors en Llengua Catalana per escollir entre les novetats editorials de l'any els millors llibres de ficció i no ficció, així com els millors títols adreçats al públic infantil i juvenil i la millor coberta de llibre. L'elecció dels títols i autors premiats es fa per votació popular a través d'un concurs per Internet amb el doble objectiu de promoure el llibre català i la lectura.

D’altra banda, el saló de sessions de l'Ajuntament de Sant Feliu va acollir dimecres passat el lliurament del 40è Premi de Poesia Martí Dot a la jove poetessa Raquel Santanera Vila pel treballTeologia Poètica d'un sol ús. En el decurs de l'acte, organitzat per la Tertúlia Literària Martí Dot i l'Ajuntament de Sant Feliu, ha tingut lloc un recital de poemes a càrrec de Míriam Cano, David Castillo i David Caño, tots ells membres del jurat del premi. A més, el poeta i escriptor Agustí Vilar, recentment guardonat amb el Premi Roc Boronat, ha fet una valoració dels treballs presentats.El Premi de Poesia Martí Dot arriba al seu 40è aniversari consolidant-se com un dels premis per a poetes i poetesses joves més importants del panorama líric català. L'edició d'enguany, en què s'han presentat cinc poemaris, ha destacat per la gran qualitat de les obres presentades. 

Redacció / Foto: Arxiu