×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 626

Sant Feliu acull una exposició de Sayrach, l'arquitecte humanista

Imprimeix

El Palau Falguera acull una interessant exposició que repassa la trajectòria personal i professional de l'arquitecte i escriptor Manuel Sayrach, autor de la famosa "Torre dels Dimonis" de Sant Feliu i modernista poc conegut.

Sota el títol "L'arquitectura nova de Manuel Sayrach. L'arquitecte de la Torre dels Dimonis", s'obre a tota la ciutadania una mostra que recull fotografies, originals de dibuixos, peces de ceràmica, mobles i altres elements vinculats a la vida i obra de Sayrach. Mercè Vidal, doctora en Història i comissària d’aquesta mostra, explica que Manuel Sayrach no era només un arquitecte; era pensador, escriptor i filósof.

Manuel Sayrach i Carreras (1885-1937) va néixer i va viure al barri de Sants de Barcelona, però també va tenir un vincle important amb la ciutat de Sant Feliu de Llobregat, on va morir a la residència familiar. Sayrach va anomenar "estil catalaúnic" el desenvolupament de les seves idees, aplegades amb més de dos mil croquis en un àlbum immens.

Malauradament, la casa on va viure Sayrach, ubicada en els terrenys que actualment ocupen la zona compresa des de la Biblioteca fins al Palau d'Esports i,des de les vies fins a la rambla Marquesa de Castellbell, va ser derruïda als anys 60.

La seva obra arquitectònica està molt influenciada per Gaudí, especialment en els aspectes ornamentals de caràcter simbòlic.

L'exposició de l’arquitecte de la Torre dels Dimonis estarà oberta fins al proper 24 de juliol.