Tres cites amb l’art i la història al Museu Palau Mercader de Cornellà

Imprimeix

Se celebraran aquest pròxim diumenge 12 d’abril i l’entrada és lliure.

El Museu Palau Mercader serà escenari, aquest diumenge 12 d’abril, de dues cites per conèixer millor tant l’exposició que acull, sobre la ciutat de Cornellà a l’any 1714, com sobre el mateix Palau, un edifci del segle XIX que presideix el principal parc urbà de Cornellà de Llobregat. I tot, acompanyat per una nova edició de l’activitat musical ‘Sona, sona la pianola’.

La visita comentada a l’exposició “Cornellà de Llobregat 1714. Un municipi barceloní en la cruïlla de dos segles” és a càrrec de Joan i Josep Fernández Trabal, historiadors cornellanencs que han comissariat l’exposició i que explicaran alguns dels aspectes característics de la vida quotidiana, els mitjans de subsistència i el govern local a la parròquia de Cornellà, a cavall del 1700. Els visitants descobriran, també, de quina manera afectà els habitants del territori la Guerra de Successió i altres conflictes bèl·lics de l’època. Comença a les 12 hores, a la sala d’exposicions del Museu Palau Mercader i tindrà una durada de 60 minuts.

L’exposició ofereix una visió local del context de la Guerra de Successió i la seva repercussió en el territori de Cornellà de Llobregat, que va sofrir una ocupació de més d’un any per part de les tropes borbòniques. La mostra s’emmarca en el context del Tricentenari de 1714, i es pot visitar tots els diumenges i festius (de 10 a 14 hores) al Museu Palau Mercader fins al mes de juliol. L’entrada, com sempre, és gratuïta.

Visita guiada a la planta noble

A més, també a les 12 hores, es realitza la visita habitual a la planta noble del Museu Palau Mercader, que permet conèixer la història de la finca Mercader i descobrir alguns dels espais del primer pis de l’edifici, decorats segons el gust d’una família aristocràtica de finals del segle XIX.

Peces en directe amb una pianola

Per a tots els visitants, a partir de les 11h, es rememoraran peces musicals de principis de segle XX amb una pianola autèntica a càrrec del músic Josep Domènech, amb l’activitat “Sona, sona la pianola“. Aquest també farà una introducció sobre el funcionament d’aquest instrument i les seves característiques. L’audició finalitzarà sobre les 13.30h. L’activitat, té lloc al pati central de l’edifici, per la qual cosa acompanya el període d’obertura habitual del Museu, durant el matí de diumenge.

Redacció / Foto: Ajuntament de Cornellà