Ricard Vaccaro exposarà al Castell les seves darreres pintures i escultures

Imprimeix

L’artista cornellanenc estarà acompanyat per cinquanta personalitats del món de la cultura, la política i la societat catalana.

El pròxim 24 de març, a partir de les 20 hores, s’inaugura al Castell de Cornellà l’exposició “Amb perles a cada mà, visc al cor d’una petxina”, que reuneix peces de l’artista Ricard Vaccaro realitzades al llarg dels darrers tres anys, al costat d’algunes de més antigues. Vaccaro, que ha rebut recentment el Premi d’Honor Ciutat de Cornellà, hi presenta pintures sobre tela i sobre paper, així com escultures en metacrilat, la major part d’elles inèdites, que il·lustren les inquietuds creatives d’aquest artista cornellanenc de projecció mundial.

L’exposició ha estat comissariada pel poeta i assagista Vicenç Altaió, que explica la seva tria al text inicial del catàleg editat amb motiu de la mateixa: “Vaccaro ha triat un poeta perquè els artistes dels visual saben que els poetes, els seus germans, som àngels mitjancers entre el visible i el no visible, entre l’art de l’ull i l’art de la paraula.”

Suport incondicional

Precisament, per al catàleg de l’exposició s’ha reunit un nodrit grup de personalitats de la cultura i del món de la política i societat catalanes que reten homenatge a Vaccaro. Són més de cinquanta “autors d’un cant coral”, segons Altaió, entre els quals: Paul Auster, Oriol Bohigas, Rosa Mª Malet, Raimon, Aina Clotet, Quico Pi de la Serra i Daniel Giralt Miracle i Oriol Broggi, entre d'altres personalitats del món de la cultura catalana, que reten homenatge, conjuntament amb personalitats del món de la política com Ferran Mascarell, José Montilla i Joan Rigol, a Vaccaro en el catàleg de la mostra comissariada per Vicenç Altaió. També s’hi inclou un poema de l’autor nord-americà Paul Auster, que primer va ser font d’inspiració per a Vaccaro, per després arribar-se a conèixer personalment.

L’exposició es podrà visitar, de manera gratuïta, fins al pròxim 14 de juny; de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 17 a 20h, i els diumenges de 10 a 14 hores.

Redacció / Foto: Arxiu