Uns 7.200 alumnes del Baix Llobregat inicien les proves d’avaluació de 4t d’ESO

Imprimeix

S’examinaran en l’assoliment de les competències bàsiques en llengua catalana, llengua castellana, primera llengua estrangera i matemàtiques.

Un total de 66.520 alumnes de Catalunya s’examinaran, avui i demà, de les proves d’avaluació de 4t d’ESO, que es realitzen per quart any consecutiu. A la comarca del Baix Llobregat seran un total de 7.181 alumnes. A través d’aquesta prova, s’avalua el grau d’assoliment de les competències bàsiques al final de l’etapa obligatòria  en llengua catalana, llengua castellana, primera llengua estrangera i matemàtiques.

Contingut de les proves

Avui dimarts els alumnes realitzaran les proves de competència en llengua catalana i en matemàtiques. I el dimecres s’avaluaran les competències en llengua castellana i en llengua estrangera – anglès o francès-.

Aquesta prova mesura en quin grau l’alumnat de 4t d’ESO és capaç d’aplicar els seus coneixements, habilitats i actituds per resoldre problemes o situacions semblants als que haurà d’afrontar en seu dia a dia, tant si continua estudiant com si s’integra en el món laboral. Enguany com a novetats, tal com ja es va fer en la darrera edició de les de 6è de primària, s’afegirà un full adjunt perquè els alumnes puguin respondre les preguntes tancades, i l’alumnat amb TDAH i dislèxia tindrà fins a un quart d’hora més per a realitzar cadascuna de les proves.

Aquestes proves no marquen la superació o no de l’etapa, sinó que es tindran en compte a l’hora d’avaluar si l’alumne ha aconseguit o no assolir les competències i objectius de l’etapa. Per tant, formen part del conjunt d’informacions i proves que el professorat de cada centre disposa a l’hora de valorar l’informe acadèmic del seu alumnat.

Redacció / Foto: La Xarxa