Can Castells Centre d'Art acull una exposició de Josep Guinovart fins al març

Imprimeix

Els joves participants en diferents tallers municipals de Sant Boi homenatjant l’artista amb un mural a l’entrada de la instal·lació.

Des d’ahir i fins al pròxim 1 de març es pot veure a Can Castells Centre d’Art de Sant Boi de Llobregat l’exposició Innocència i Lliberat, amb obres de Josep Guinovart. En total són 60 peces de l’artista les que formen la mostra, entre pintures, dibuixos sobre paper i tela, obra gràfica, escultures i altres objectes. Les obres que componen l'exposició pertanyen majoritàriament al Fons Biel Torrens, una col·lecció d'art que es va afegir al Fons d'Art Municipal a finals de 2013 i que inclou també obres de Picasso, Chillida, Miró, Mary Kelly i Jiri Kovanda.

D’altra banda, l'entrada a la instal·lació és un mural d'homenatge a Guinovart que van realitzar joves participants en diferents tallers municipals durant la passada edició de la Fira de la Puríssima.

L’artista

Josep Guinovart (1927-2007) és un dels mestres de l'art contemporani més notables. Representant del corrent artístic anomenat Informalisme, moltes de les seves obres utilitzen elements tridimensionals i abstractes. Es diu d'ell que escrivia un poema amb els dits plens de colors d'on sortien obres humils.

Nova etapa

Aquesta exposició obre una nova etapa de treball a Can Castells Centre d'Art, caracteritzada per la programació d'activitats paral·leles a les exposicions que s'hi aniran programant. En aquest cas, estan previstes visites guiades i un taller, i un curs al voltant d'Innocència i Llibertat, a càrrec del comissari de la mostra, Lluís Torrens.

Redacció / Foto: Arxiu