Comença una nova edició del projecte Mart XXI a la UPC de Castelldefels

Imprimeix

Alumnes de tercer d’ESO d’instituts de Sant Vicenç dels Horts, El Prat, Sant Just Desvern, Castelldefels, Gavà i Viladecans investiguen si és possible la vida en el planeta.

Alumnes de tercer d'ESO de diferents instituts de Castelldefels han iniciat una nova edició del projecte Mart XXI. Un projecte, que compartiran amb altres centres educatius de Sant Vicenç dels Horts, el Prat, Sant Just Desvern, Viladecans i de Gavà, on investigaran si és possible la vida a Mart. La finalitat del projecte és motivar els i les participants del projecte a no abandonar els estudis de manera prematura, valorant el paper del coneixement, la importància de l'estudi i l'esforç realitzat pels nois i noies.

És un projecte que està destinat a joves que presenten risc d'abandonament o baixa motivació i  rendiment en els estudis però amb bones o altes capacitats i potencialitats. El seu desenvolupament tracta de la creació d'una colònia humana a Mart, a través del treball de  grups. El projecte es realitza a les instal·lacions del Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya a Castelldefels durant cinc sessions de matí. Al final es realitzarà un acte de cloenda i d'entrega de diplomes a la UPC on els alumnes podran exposar les seves conclusions i explicar als seus familiars i amics la seva experiència.

Redacció / Foto: UPC